THINCAL 120 mg 42 kapsül Etkileşimi

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Thincal etkileşimi, Thincal etken madde, Thincal yardımcı maddeler, Thincal alkol, Thincal etkileşim, Thincal kullananlar, Thincal dozu, Thincal kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Siklosporin: Siklosporin plazma düzeylerindeki azalma ilaç-ilaç etkileşim çalışmalarında gösterilmiştir

Akarboz: Farmakokinetik etkileşim çalışmaları olmadığı için THİNCAL’in akarboz ile birlikte kullanımından kaçınılmalıdır .

Oral antikoagulanlar:Varfarin ve diğer antikoagulanlar THİNCAL ile birlikte verildiğinde uluslararası normalizasyon hız değerleri (INR) monitörize edilmedir.

Yağda eriyen vitaminler: THİNCAL ile tedavide yağda eriyen vitaminlerin (A,D,E ve K) absorbsiyonu bozulur.

Amiodaron: Eş zamanlı olarak orlistat alan sınırlı sayıdaki sağlıklı gönüllülerde tek doz olarak amiodaron verildiğinde amiodaron plazma düzeylerinde küçük bir azalma görülmüştür; amidaron tedavisi alan hastalarda bu etkinin klinik ilişkisi bilinmemektedir. Ancak, eş zamanlı olarak amiodaron tedavisi alan hastalarda klinik destek ve EKG ölçümleri sağlanmalıdır.

Etkileşim olmayanlar : Amitriptilin, atorvastatin, biguanidler, digoksin, fibratlar, fluoksetin losartan, fenitoin, fentermin, pravastatin, nifedipin yavaş salınımlı, sibutramin veya alkol ile etkileşim gözlenmemiştir. Bu etkileşimlerin olmadığı spesifik ilaç-ilaç etkileşim çalışmalarında gösterilmiştir.

Oral kontraseptifler ve THİNCAL arasında etkileşim olmadığı ilaç-ilaç etkileşim çalışmaları ile gösterilmiştir. Ancak, orlistat, oral kontraseptiflerin yararlanımını dolaylı olarak azaltabilir ve bazı vakalarda beklenmeyen gebeliğe neden olabilir. Ciddi diyare durumunda ek kontraseptif metod kullanımı önerilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Pediyatrik popülasyon: