THINCAL 120 mg 42 kapsül Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Thincal dozu, Thincal dozaj, Thincal doz aşımı, Thincal uygulama, Thincal kullanım şekli, Thincal kullanımı, Thincal kullanım süresi, Thincal açmı tokmu, Thincal nedir, Thincal ne için kullanılır, Thincal nasıl kullanılır, Thincal faydaları, Thincal etkileri, Thincal günde kaç kez, Thincal sabah mı akşam mı, Thincal fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Standart doz: Önerilen doz her ana öğün ile birlikte (yemek sırasında veya en az bir saat sonra) 120 mg’lık bir kapsül (3 kapsül / gün)dür. Öğün atlandığında ve yemekte yağ alınmadığında doz atlanabilir. Hasta düşük kalorili diyet uygulamalı, beslenme dengeli olmalı ve kalorisinin ortalama %30’unu yağlardan almalıdır. Karbonhidrat, yağ ve protein alımı üç ana öğüne dağıtılmalıdır. Günde 3 kez 120 mg THİNCAL kullanımı üzerine çıkıldığında daha fazla yarar sağlanmamıştır. THİNCAL etkisinin ilaç kullanıldıktan 24 - 48 saat sonra olduğu saptanmıştır. Bu saptama dışkıda yağ ölçülerek yapılmıştır. İlaç alımı bırakıldıktan 4872 saat sonra dışkıdaki yağ miktarı tedavi öncesi değerlere döner.

Uygulama şekli:

Ağızdan uygulanır. Her ana öğün ile birlikte (yemek sırasında veya en az bir saat sonra) alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

THİNCAL etkisi karaciğer ve böbrek yetersizliği olan hastalarda incelenmemiştir.

Pediatrik popülasyon:

THİNCAL, 12 yaşından küçük pediyatrik hastalarda çalışılmamıştır.

THİNCAL’in etkinliği ve güvenliği, 12-16 yaş arası obez çocuklarda değerlendirilmiştir. Bu yaş grubunda THİNCAL’in kullanımı, yetişkinlerle yapılan yeterli ve kontrollü çalışmalardan elde edilen veriler, 12-16 yaş arası obez çocuklarda yapılan 21 günlük mineral denge çalışması ve 54 haftalık etkinlik ve güvenlik çalışmasından elde edilen ilave veriler ile desteklenmiştir. THİNCAL uygulanan hastaların vücut kütle indeksinde ortalama 0.55 kg/m azalma görülürken plasebo uygulanan hastalarda 0.31 kg/m2 artış görülmüştür. Her iki çalışmada da görülen advers etkiler yetişkinlerde görülenlere genelde benzerdir. THİNCAL, yağda çözünen vitaminlerin emilimini etkilediğinden tüm hastalar, A,D,E,K vitaminleri ve beta-karoten içeren multivitamini günlük olarak almalıdır. Vitamin desteği, orlistattan en az 2 saat önce ya da sonra alınmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

THİNCAL için doz aşımı bulguları bildirilmemiştir. Normal kilolu gönüllülerde 15 gün süre ile 800 mg tek doz ve günde 3 kez 400mg (1200 mg/gün) verilmiş ve herhangi bir advers etki görülmemiştir. Obez hastalara da 6 ay boyunca günde 3 kez 240 mg THİNCAL verilmiş ve yan etkilerde artış bildirilmemiştir. Belirgin olarak aşırı doz alındığı saptandığında hasta 24 saat gözlem altında tutulmalıdır. Yapılan insan ve hayvan çalışmaları esas alındığında THİNCAL’in lipaz inhibisyonu sonucu oluşabilecek sistemik etkilerinin hızla geri dönmesi beklenir.