TEVAGRASTIM 48 miu/0.8 ml SC/IV ENJEKSIYON/infüzyon için çözelti içeren kullanıma hazır enjektör 1 enjektör Nedir

TEVA Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tevagrastim nedir, Tevagrastim ne için kullanılır, Tevagrastim ne ilacı, Tevagrastim neye yarar, Tevagrastim ne işe yarar, Tevagrastim neye iyi gelir, Tevagrastim kullananlar, Tevagrastim kullanımı, Tevagrastim uygulama, Tevagrastim etkileri, Tevagrastim faydaları bilgilerini içerir.

2.TEVAGRASTIM nedir ve ne için kullanılır?

  • TEVAGRASTİM kullanıma hazır enjektör, içinde 0.8 mL enjeksiyon çözeltisi veya konsantre infüzyon çözeltisi içeren renksiz, berrak çözeltidir.
  • TEVAGRASTİM etkin bileşen olarak 48 milyon uluslararası ünite (480 mikrogram) fılgrastim içerir. Diğer maddeler glasiyel asetik asit, sodyum hidroksit, sorbitol(E420), polisorbat 80 ve enjeksiyonluk sudur. Her kutuda iğne emniyet muhafazalı enjeksiyon iğnesi (paslanmaz çelik) içeren 1 ve 5 adet kullanıma hazır enjektör bulunmaktadır. Her bir enjektör tek kullanımlıktır.
  • TEVAGRASTİM bir beyaz kan hücresi (akyuvar) büyüme faktörüdür (granülosit koloni uyarıcı faktörü) ve sitokinler adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Büyüme faktörleri vücut tarafından doğal olarak üretilen maddelerdir, ancak ilaç olarak kullanılmak üzere de üretilebilirler. TEVAGRASTİM kemik iliğini (yeni kan hücrelerinin yapıldığı doku) daha fazla beyaz kan hücresi üretmesi için uyarır.
  • Beyaz kan hücreleri vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı oldukları için önemlidir. Beyaz kan hücrelerinin (akyuvarların) sayısındaki düşüş (nötropeni), birçok sebepten dolayı olabilir ve vücudunuzun enfeksiyonla savaşını zayıflatır. TEVAGRASTİM kemik iliğini hızlı bir şekilde yeni beyaz kan hücresi üretmesi için uyarır.
  • TEVAGRASTİM şu durumlarda kullanılabilir:

    - Enfeksiyonların önlenmesi amacıyla, kemoterapi (kanser tedavisi) ile tedavi sonrasında beyaz kan hücrelerinin sayısının artırılması için;

    Enfeksiyonların önlenmesi amacıyla, kemik iliği nakli sonrasında beyaz kan hücrelerinin sayısının artırılması için;

    Yüksek dozda uygulanacak kemoterapi öncesinde, tedavinizin sonrasında toplanmak ve size yeniden nakledilmek üzere, kemik iliğinin fazla sayıda kök hücre üretmesini sağlamak için. Bu hücreler sizden veya bir vericiden (donör) alınabilirler. Bu kök hücreleri vücuda verildikten sonra kemik iliğine gider ve kan hücreleri üretirler;

    -    Eğer ciddi kronik nötropeniniz varsa (uzun süreli, beyaz kan hücresi azlığı), enfeksiyonların önlenmesi amacıyla beyaz kan hücrelerinin (akyuvarların) sayısının artırılması için;