RESTAFEN sprey 100 mg/ml 50 ml şişe/kutu Dozu

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Restafen dozu, Restafen dozaj, Restafen doz aşımı, Restafen uygulama, Restafen kullanım şekli, Restafen kullanımı, Restafen kullanım süresi, Restafen açmı tokmu, Restafen nedir, Restafen ne için kullanılır, Restafen nasıl kullanılır, Restafen faydaları, Restafen etkileri, Restafen günde kaç kez, Restafen sabah mı akşam mı, Restafen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

RESTAFEN 100 mg/ml sprey, vücudun etkilenen kısımlarına ve çevresindeki alana, günde 4 kez uygulanabilir. Genel olarak, her bir uygulama için 14 püskürtme (1 püskürtme 9 mg etofenamata eşdeğerdir) yeterlidir.

Künt travmalarda (ör. spor yaralanmaları) genellikle 1 haftalık tedavi yeterlidir. Daha uzun süreli kullanımın terapötik yararı doğrulanmamıştır.

Romatizmal hastalıklar için, 3-4 hafta süren tedavi çoğu vakada yeterli olmaktadır.
Semptomlar devam ederse, daha fazla tedavinin gerekip gerekmediğini belirlemek için doktora danışılmalıdır.

Uygulama şekli:

Topikal kullanım içindir.

RESTAFEN 100 mg/ml sprey ile her 1 veya 2 püskürtme sonrasında, çözeltinin uygulanan bölgeye nazikçe yedirilmesi ve kurumasının beklenmesi önerilir.

RESTAFEN 100 mg/ml sprey’in uygulanmasından sonra birkaç dakika deri üzerinde kurumasına izin verilmelidir. Üzerinin bir bandaj veya pansuman ile kapatılması önerilmemektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Doz ayarlanmasına gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklar üzerinde kullanım ile ilgili deneyimler sınırlıdır. Çocuklar ve adölesanlarda RESTAFEN 100 mg/ml sprey kullanılması önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Hatalı kullanımda, bir şişe RESTAFEN 100 mg/ml sprey içeriği veya daha fazlası, kısa bir süre içerisinde, tüm vücut yüzeyine uygulandığında, başağrısı, baş dönmesi ve/veya epigastrik rahatsızlık görülebilir.

Önerilen tedavi:

Aşırı miktarda vücut yüzeyine uygulanan RESTAFEN 100 mg/ml sprey su ile yıkanarak uzaklaştırılmalıdır.

Tadı nedeniyle toksikolojik açıdan güvenli olmayan dozlara genellikle oral olarak ulaşılamaz, ancak böyle bir durum ortaya çıktığında mide lavajı ve aktif kömür uygulanabilir.

Spesifik antidotu yoktur.