RESTAFEN sprey 100 mg/ml 50 ml şişe/kutu Uyarılar

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Restafen uyarılar, Restafen zararları, Restafen önlemler, Restafen riskler, Restafen yan etkisi, Restafen alerji, Restafen alkol, Restafen hamileler, Restafen emzirme, Restafen araç kullanımı, Restafen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

RESTAFEN 100 mg/ml sprey, belli önlemler alındığında ve sadece yakın tıbbi gözlem altında kullanılması gereken durumlar:

• Astım, kronik obstruktif solunum yolu hastalığı, saman nezlesi veya nazal mukozanın kronik şişkinliği (nazal polip olarak da adlandırılır) olan hastalarda ya da özellikle de saman nezlesi benzeri klinik bulguları olan kronik obstruktif solunum yolu hastalığı veya kronik solunum yolu enfeksiyonu olan hastalar.

• Diğer non-steroid antifılojistik/analjezik ajanlara aşırı duyarlılığı olan hastalar.

Bu hastalar, RESTAFEN 100 mg/ml sprey için astım ataklarına benzer semptomları olan (analjezik intoleransı/analjezik astımı da denir), deri ve mukoz membranlarda lokal şişkinlik ya da ürtikeri olan hastalardan daha fazla risk taşırlar.

• Başka maddelere karşı, deri reaksiyonları, kaşıntı veya ürtiker seklinde alerjik reaksiyon veren hastalar.

RESTAFEN 100 mg/ml sprey göze temas ettirilmemesine dikkat edilmelidir. Herhangi bir temas durumunda, temas eden bölge derhal bol su ile yıkanmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

RESTAFEN 100 mg/ml sprey'in araç ve makine kullanımı üzerine etkisi yoktur.