TETAGAM P 250 IU/1 ml enjeksiyon için çöz. içeren kullanıma hazır şırınga Saklanması

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tetagam saklanması, Tetagam muhafazası, Tetagam soğuk, Tetagam nem, Tetagam karanlık, Tetagam ambalaj, Tetagam çocuklardan saklanması, Tetagam son kullanma tarihi, Tetagam firması, Tetagam kullanma talimatı, Tetagam üretici firma bilgilerini içerir.

5.TETAGAM P'in saklanması

TETAGAM P sadece kas içerisine (intramüsküler) uygulanmalıdır.

Şok riski nedeniyle TETAGAM P’nin bir kan damarı içine uygulanmaması için büyük dikkat gösteriniz.

Daha yüksek dozda uygulama gerektiğinde, farklı enjeksiyon bölgelerine orantılı olarak bölünmüş dozların uygulanması önerilir. Bu uygulama 20 kg ağırlığına kadar ki çocuklarda 2 mL'nin üstündeki dozlarda ve 20 kg üstündeki yetişkin kişilerde ise 5mL'nin üstündeki dozlarda uygulama gerektirir.

Aşılama ile eş zamanlı uygulandığında, immünoglobulin aşının yapıldığı tarafa değil, vücudun karşı tarafına uygulanmalıdır.

Ciddi pıhtılaşma bozukluğu olan kişilerde ve kas içerisine enjeksiyonun kontrendike olduğu durumlarda profılaksi için TETAGAM P deri altına enjekte edilebilir. Sonrasında enjeksiyon bölgesine pamuklu bez ile basınç uygulanmalıdır. Buna rağmen, deri altı kullanımı destekleyen klinik bir veri bulunmamaktadır.

Akut tedavide kas içerisine kullanımın yetersiz olduğu durumlarda, alternatif damar içerisine uygulanan intravenöz bir ürün kullanılabilir.