TENOKSAN 20 mg 30 kapsül Etkileşimi

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tenoksan etkileşimi, Tenoksan etken madde, Tenoksan yardımcı maddeler, Tenoksan alkol, Tenoksan etkileşim, Tenoksan kullananlar, Tenoksan dozu, Tenoksan kullanımı bilgisini içerir.

- Antasidler, probenasid, simetadin, glibornurid, tolbutamid, warfarin, fenprokuman ile birliktekullanımında olumsuz bir etkileşme ile karşılaşılmamştır
- Diğer steroid olmayan ilaçlarda olduğu gibi salisilatlar tenoksikamı proteine bağlanma yerlerinden koparak kendileri bağlanır ve böylece tenoksikamın klirensi ve dağılım hacmi artar.
- Altın ve penisilamin ile birlikte tedavi gören hastalarda klinik önem taşıyan etkileşime rastlanılmamıştır: v - Antihipertansif ilaçlarla tedavi edilen hastalarda kan basıncı veya kalp atım sayısında değişiklikler görülmemiştir.
- Dijital ilçları kullanan hastalarda özel etkileşim bildirilmemiştir.
- Tenoksan2ın su kaybına yol açan diğer ilaçların diüretik etkisini azaltma olasılığı bulunduğundan patasyum tutucu diüretik ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.
- Lityumun kan seviyesini toksik bir eşiğe kadar yükseltebilir. Ancak lityum verilmesi gerekiyorsa, dozun tenoksikamla birlikte veya onun kesilmesinden sonra ölçülecek kan seviyesine göre ayarlanması gerekir.