TENOKSAN 20 mg 30 kapsül Dozu

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tenoksan dozu, Tenoksan dozaj, Tenoksan doz aşımı, Tenoksan uygulama, Tenoksan kullanım şekli, Tenoksan kullanımı, Tenoksan kullanım süresi, Tenoksan açmı tokmu, Tenoksan nedir, Tenoksan ne için kullanılır, Tenoksan nasıl kullanılır, Tenoksan faydaları, Tenoksan etkileri, Tenoksan günde kaç kez, Tenoksan sabah mı akşam mı, Tenoksan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Tenoksan 20 mg Kapsül, tüm endikasyonlarda (gut artriti dışında) günde tek doz (1 kapsül) olarak aynı saatta bir bardak su ile alınır. Yalnız ilk iki hafta içinde plazmada kararlı duruma (Steady-State) erişinceye kadar terapötik yanıtta progresif bir artış izlneceği unutulmamalıdır.
günlük 20 mg'lık dozun üzerine çıkılmamalıdır. Böyle bir durumda terapötik atkide anlamlı bir artış olmaksızın istenmeyen etkilerin oranı artabilir.
Akut gut artriti krizler için önerilen doz ilk iki gün 40 mg ( 2 Tenoksan 20 mg Kapsül), daha onra ise 5 gün günde 20 mg (1Tenoksan 20 mg Kapsül)'dür. Yeterli klinik çalışma olmadığından, 18 yaşın altındaki hastalar için doz önerileri verilmemiştir.

DOZ AŞIMI: Tenoksikam ile akut aşımı bulgusuna rastlanılmadığı halde yukarıda belirtilen semptom ve belirtilerin ortaya çıkma olasılıklarının artacağı unutulmamalıdır. Doz aşımı durumunda veya doz aşımından şüphelenilen durumda ilaç derhal kesilmelidir. Tedavide özel bir antidot mevcut olmadığından doz aşımı durumunda ilacın emilimini azaltmak ve atılımını hızlandırmak gibi önlemler düşünülmelidir. Oluşan gastrointestinal bozukluklar, antasitler ve H2 reseptör blokerleri ile tedavi edilebilirler. Gerekirse, tenoksikam atılımı üç adet 4 gr’ lık ( 12 g) kolestiramin ile hızlandırılmalıdır. Doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız. 25 derecenin altında ( serin bir yerde ) saklanmalıdır.