TEMODAL 250 mg 5 kapsül {Schering-plough} Gebelik

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Temodal gebelik kategorisi C'dir. Temodal hamilelik kategorisi, Temodal gebelik kategorisi, Temodal emzirme, Temodal anne sütüne geçer mi, Temodal laktasyon, Temodal hamilelerde kullanımı, Temodal ve bebek, Temodal kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi D’dir.

TEMODAL normal olarak, hamile kadınlara verilmemelidir. Hamilelikte kullanılması zorunluysa hasta fetusla ilgili potansiyel riskler konusunda bilgilendirilmelidir. Üreme potansiyeli olan kadınlarda TEMODAL kullanımı sırasında ve TEMODAL tedavisinin bitiminden sonraki 6 ayda gebelikten kaçınılması tavsiye edilmelidir. TEMODAL’in anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden TEMODAL emziren kadınlarda kullanılmamalıdır. İlacın kullanılması gerekiyorsa emzirmeyi kesmelidir.

Erkek hastalar

TEMODAL alan erkek hastalarda da etkin kontrasepsiyon uygulanmalıdır.
Temozolomidin genotoksik etkileri olabilir. Bu nedenle temozolomid ile tedavi edilen erkeklere tedavi sırasında ve tedavi bitiminden sonraki 6 ay içinde çocuk yapmamaları ve temozolomid tedavisine bağlı geri dönüşsüz infertilite olasılığı nedeniyle tedaviden önce spermlerini dondurarak saklamaları (kriyokonservasyon) önerilmelidir.