TEBOKAN SPECIAL 80 mg 30 tablet Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tebokan Special dozu, Tebokan Special dozaj, Tebokan Special doz aşımı, Tebokan Special uygulama, Tebokan Special kullanım şekli, Tebokan Special kullanımı, Tebokan Special kullanım süresi, Tebokan Special açmı tokmu, Tebokan Special nedir, Tebokan Special ne için kullanılır, Tebokan Special nasıl kullanılır, Tebokan Special faydaları, Tebokan Special etkileri, Tebokan Special günde kaç kez, Tebokan Special sabah mı akşam mı, Tebokan Special fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

TEBOKAN SPECİAL’in önerilen dozu, demansta 120-240 mg/gün; periferik arteriyel okluzif hastalıklarda 160 mg/gün; vertigo ve tinnitusta 160 mg/gündür.

Uygulama sıklığı ve suresi:

Demans sendromlan:

Tedavinin süresi en az 8 hafta olmalıdır.

3 aylık tedavi sonunda hastalık semptomlan herhangi bir düzelme göstermezse veya kötüleşirse tedavinin devam edip etmeyeceği hekim tarafından kontrol edilmelidir.

Vertigo:

Vertigo tedavisinde tedavi 8 haftayı aşmamalıdır.

Tinnitus:

Tedavi, en az 12 hafta sürdürülmelidir.

6 ay sonra herhangi bir tedavi başarısı gözlenmezse, daha uzun tedavi süresince de düzelme beklenmemektedir.

Periferik arteriyel okluzif hastalık:

Ağrısız yürüme mesafesinin iyileştirilmesi en az 6 haftalık tedavi gerektirmektedir.

Uygulama şekli:

Yeterli miktarda sıvı ile (tercihen bir bardak su) birlikte çiğnenmeden yutulmalıdır. Yemeklerle birlikte veya ayrı olarak alınabilir.

özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği: Böbrek bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması gerektiğine dair veri bulunmamaktadır.

Karaciğer yetmezliği: Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması gerektiğine dair veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popfllasyon : Yeterli veri bulunmadığından, 18 yaş altı çocuklarda ve adolesanlarda kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popfllasyon : Yaşlılarda doz ayarlaması gerektiğine dair veri bulunmamaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı bildirilmemiştir.

Ginkgo biloba’mn güçlü bir PAF antagonisti olarak etki edip yüksek dozlarda uzun süre kullanımının kanama zamanında ve spontan hemoraji gelişme riskinde artışa yol açabileceğiunutulmamalıdır.