TAVANIC 500 mg 1 flakon Dozu

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tavanic dozu, Tavanic dozaj, Tavanic doz aşımı, Tavanic uygulama, Tavanic kullanım şekli, Tavanic kullanımı, Tavanic kullanım süresi, Tavanic açmı tokmu, Tavanic nedir, Tavanic ne için kullanılır, Tavanic nasıl kullanılır, Tavanic faydaları, Tavanic etkileri, Tavanic günde kaç kez, Tavanic sabah mı akşam mı, Tavanic fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

TAVANIC enfüzyon çözeltisi yavaş intravenöz enfüzyon şeklinde (en az 60 dakika süren enfüzyon) günde tek doz veya iki kez uygulanabilir. Dozaj, enfeksiyonun tipine, şiddetine ve olası etken patojenin duyarlılığına bağlı olarak ayarlanır. Hastanın durumuna bağlı olarak, başlangıçtaki iv uygulamadan birkaç gün sonra oral uygulamaya TAVANIC 250 veya 500 mg film kaplı tablet ile geçilmesi mümkün olabilmektedir. Oral ve parenteral formlar biyoeşdeğer olduğundan, her iki formda da aynı dozajın uygulanması mümkündür.

Pozoloji:

TAVANIC’in aşağıda belirtilen dozlarda erişkinler için uygulanması önerilir:

Böbrek fonksiyonları normal (kreatinin klirensi > 50ml/dakika) olan hastalarda dozaj

*Şiddetli enfeksiyon vakalarında dozajın artırılması düşünülmelidir. **Sadece oral kullanım için

Uygulama şekli:

TAVANIC enfüzyon çözeltisi, sadece yavaş intravenöz enfüzyon ile uygulanır. Uygulama günde tek doz veya günde iki kez yapılabilir. Enfüzyon süresi 500 mg TAVANIC çözeltisi için 60 dakika olmalıdır (Bkz. bölüm 4.4). Hastanın durumuna bağlı olarak, birkaç gün içinde aynı dozajla, başlangıçtaki intravenöz uygulamadan oral uygulamaya geçilmesi mümkün olabilmektedir.

Geçimsizlikler için, bölüm 6.2. ye bakınız. Tedavinin süresi

Tedavinin süresi hastalığın seyrine bağlıdır (Yukarıdaki tabloya bakınız). Genel olarak bütün antibiyotik tedavilerinde olduğu gibi, TAVANIC kullanımı hastanın ateşi düştükten ve bakteriyal eradikasyon elde edildiğine dair kanıt sağlandıktan sonra, en az 48-72 saat daha sürdürülmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Aşağıdaki tabloda belirtilen şekilde kullanılır.

Kreatinin klirensi < 50 ml/dakika olan hastalarda dozaj (Enfeksiyonun şiddetine göre)

_250 mg / 24 saat 500 mg / 24 saat 500 mg / 12 saat 750 mg/24 saat

Kreatinin ilk doz 250 mg ilk doz 500 mg ilk doz 500 mg ilk doz 750 mg

klirensi

50-20 ml/dakika sonra: 125 mg/24 sonra: 250 mg/24 sonra: 250 mg/12 sonra: 750 mg/48

saat saat saat saat

19-10 ml / sonra: 125 mg/48 sonra: 125 mg/24 sonra: 125 mg/12 sonra: 500 mg/48

dakika_saat_saat_saat_saat_

< 10ml / dakika sonra: 125 mg/48 sonra: 125 mg/24 sonra: 125 mg/24 sonra: 500 mg/48

(hemodiyaliz ve saat saat saat saat

sürekli

ambulatuvar

peritoneal diyaliz

Doz aşımı ve tedavisi

Belirtiler:

Hayvanlarda yapılan toksisite çalışmalarına göre TAVANIC enfüzyon çözeltisinin akut aşırı dozu durumunda beklenmesi gereken en önemli işaretler konfüzyon, sersemlik, bilinç bozukluğu ve konvülsif nöbetlerdir. Konfüzyon durumu, konvülzsiyon, halüsinasyon ve tremoru da içeren merkezi sinir sistemi etkileri, pazarlama sonrası deneyimlerde gözlenmiştir. Gastrointestinal sistemle ilgili reaksiyonlar bulantı ve mukoza erezyonlarıdır.

Supra terapötik dozlarla yapılan klinik farmakoloji çalışmalarında QT aralığında uzama görülmüştür.

Tedavi:

Aşırı doz durumunda hasta dikkatle izlenmeli, QT aralığında uzama ihtimali olduğundan EKG takibi yapılmalı ve semptomatik tedavi uygulanmalıdır. Mide mukozasının korunması için antasidler uygulanabilir.

Hemodiyaliz, peritoneal diyaliz veya sürekli ambulatuvar peritoneal diyaliz, levofloksasinin vücuttan uzaklaştırılmasında etkili değildir. Spesifik bir antidotu yoktur.