REDOX-C ampül 500 mg/5 ml Dozu

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Redox-C dozu, Redox-C dozaj, Redox-C doz aşımı, Redox-C uygulama, Redox-C kullanım şekli, Redox-C kullanımı, Redox-C kullanım süresi, Redox-C açmı tokmu, Redox-C nedir, Redox-C ne için kullanılır, Redox-C nasıl kullanılır, Redox-C faydaları, Redox-C etkileri, Redox-C günde kaç kez, Redox-C sabah mı akşam mı, Redox-C fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkin ve 12 yaş üzerindeki çocuklarda: Günde 500 mg - 1000 mg. Günde 2 ampulden (1000 mg vitamin C/gün) fazla kullanılmamalıdır. Tercihen oralkullanıma öncelik verilmelidir. Aksi halde enjeksiyon sağlık personeli tarafındanuygulanmalıdır.

Uygulama şekli:

İntravenöz olarak uygulanır.

Mavi nokta yukarıda bulunacak şekilde tutulur. Ampulün baş kısmı ok yönünde aşağıya çekilir. Testere kullanılmasına gerek yoktur.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Şiddetli böbrek yetmezliği veya böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda kontrendikedir (4.3 bölümüne bakınız). Karaciğer yetmezliği olan hastalar içinözel bir doz önerisi verilmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

Bebek ve çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Özel bir doz önerisi verilmemiştir.

Doz aşımı ve tedavisi

Bu ürünün önerildiği gibi kullanıldığında aşırı doza yol açabildiğine dair hiçbir kanıt bulunmamaktadır

Diğer tüm kaynaklardan C vitamini alımı dikkate alınmalıdır.

Klinik bulgular ve semptomlar, laboratuvar bulguları ve doz aşımının sonuçlan oldukça değişkendir, bireyin yatkınlığı ve çevre koşullarına dayanmaktadır.

C vitamini aşımının genel tablosunda diyare, bulantı ve kusma dahil gastrointestinal rahatsızlıklarda artış görülmektedir.

Bu semptomların ortaya çıkması halinde tedavi kesilmeli ve semptomatik tedavi yapılmalıdır.