TARKA 180/2 28 film tablet Etkileşimi

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tarka etkileşimi, Tarka etken madde, Tarka yardımcı maddeler, Tarka alkol, Tarka etkileşim, Tarka kullananlar, Tarka dozu, Tarka kullanımı bilgisini içerir.

Tarka diğer antihipertansiflerin etkisini arttırabilir. Genetik tedavisi altındaki hastaların bazılarında tedaviye başlandığında aşırı kan basıncı düşmeleri görülebilir bu hastalardasemptomatik hipotansiyon riskini azaltmak için Tarka tedavisine başlamadan birkaç gün önce diüretik tredavisinin kesilmesi önerilir.
Kardiodepresan, yani beta-blokerler, anti,aritmik ilaçlar, inhalasyon anestetikleri gibi kardiyak uyarı oluşumunu ve iletisini inhibe edn ilaçlarla birlikte uygulandığında bir kaç vakada hipotansiyon ve akciğer ödemi bildirilmiştir.Birlikte kullanıldığında verapamil'in digoxin plazma düzeylerini % 50- % 75 oranında yükselttiği bildirilmiştir. Bu durumda digoxin dozunun azaltılması gerekir. Çok nadir olarak carbamazepin'le lityumla cyclosporin ve theophyllin'le ve rifampicinle, phenytoin, phenobarbitalle, cimeditinle etkileşme bildirilmiştir. Narkoz sırasında kullanılan kas gevşeticilerin etkisi artabilir.
Trandolapril ve potasyum tuzlarının , potastum tutan diüretiklerin veya prostagilandin sentezi inhibitörlerinin birlikte kullanımı böbrek fonksiyon bozukluğunda, hipopotasemi riskini arttırır.