TARKA 180/2 28 film tablet Yan Etkileri

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tarka yan etkileri, Tarka etkileri, Tarka zararları, Tarka belirtileri, Tarka uyarılar, Tarka önlemler, Tarka kilo aldırırmı, Tarka zayıflatırmı, Tarka zehirlenmesi, Tarka cinsellik, Tarka sorunlar, Tarka uykusuzluk, Tarka bağımlılık, Tarka bırakma bilgilerini içerir.

Trandolapril: Öksürük, abş ağrısı, halsizlik, baş dönmesi, seyrek olatrak görüleblir. Daha seyrek olarak palpitasyon, kjeyifsizlik, hipotansiyon, prurit, yüz kızarması, bulantı, fasiyaljanjionöretik ödem bildirilmiştir.
Labratuar parametreleri : Çok seyrek vakada üre ve plazma kreatinin yükselmeleri gözlenmiştir. Çok nadir olarak potasyum serum düzeyinin yükseldiği bildirilmiştir.
Verapamil : Verapamil'in kalp ve dolaşma etkileri bazen, özellikle yüksek doz ve müsayit ön hastalarda, terapötik etkinin dışına taşabilir.
Kalp frekansında yavaşlama, kan basıncının düşmesi, kalp yetmezliği semptomlarının şiddetlenmesi görülebilir. Kabızlık, bulantı, baş dönmesi, baş ağrısı, sersemlil, yüz kızarması, yorgunluk, gerginlik, mafsal ödemler görülebilir. Deri reaksiyonları transaminaz ve/veya alkalik fosfotazlarda geçici yükselmeler bildirilmiştir.
Yaşlı hastalarda uzun süreli tedavide jinekomasti gözlenmiştir. Tedavi, kesilmesiyle son bulur.