TAMOXIFEN 10 mg 30 tablet Uyarılar

Med Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tamoxifen uyarılar, Tamoxifen zararları, Tamoxifen önlemler, Tamoxifen riskler, Tamoxifen yan etkisi, Tamoxifen alerji, Tamoxifen alkol, Tamoxifen hamileler, Tamoxifen emzirme, Tamoxifen araç kullanımı, Tamoxifen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Tamoxifen hormonal kanser kemoterapisinde deneyimli bir hekim gözetiminde kullanılmalıdır. Tamoxifen kullanan premenopozal kadınların gebe kalma riski vardır çünkü Tamoxifen ovülasyona neden olur. Komeada değişiklik, katarkt ve retinopati gibi görme bozukluklarına rastlanmıştır. Estrojen ve adrrojenlerle birlikte kullanıldığında kemik metastazlı meme kanseri hastalarında hiperkalsemi bildirilmiştir. Uygun önlem alınır, gerekirse Tamoxifen tedavisi kesilir. Hiperkalsemi kontrol altına alındıktan sonra tedaviye azaltılmış doz veya düşük dozda prednison ile gözewtim altına tekrar başlanabilir.
Tamoxifen ile tedavide hiperolazi, polip ve endometrium kanseri gibi endometrial değişimlerin oluşumundaki artış gözlenmiştir. Daha önce Tamoxifen kullanmış veya halen kullanmakta olan; normal dışı vajinal kanama, menstürasyon düzensizliği, vajinal akıntı ve pelvis üzerinde ağrı ve basınç gibi semptomları olan hastalar hemen incelenmelidir. Tamoxifen lökopenili ve trombositopenili hasatlarda dikkatli kullanılmalıdır. İlacı alan hastalarda eritrosit sayımınıa kapsayan periyodik tam kan sayımları tavsiye edilir. Periyodik karaciğer fönksiyon testleri yapılmalıdır. Hiperlipoproteinemili hastalarda periyodik serum trigliserit ve kolesterol ölçümleri yapılması tavsiye ediilir. Periyodik karaciğer fonksiyon testleri yapılmalıdır. Hiperlipoproteinemili hastalarda periyodik serum trgliserit ve kolesterol ölçümleri yapılması tavsiye edilir. Anormal vajinal kanama olması halinde, bunun hekime bildirilmesi gerekmektedir. ve neden araştırılmalıdır. İnsanlardaki bulgular yeterli olmasada tamoxifenin hayvanlarda karsinojenik olduğu bildirilmiştir. Tamoxifen kullanırken insan üzerindeki muhtemel karsinojenik potansiyeli gözönüne alınmalıdır.
Gebelik ve Laktasyonda kullanımı:Tamoxifen kullanırken gebe kalınmamalı. İlaç gebelik esnasında kullanılır veya ilacı kullanırken gebe kalınırsa spontan abortus, doğum defektleri, fetal ölümler ve vajinal kanamayı kapsayan potansiyel risklerden hasta haberdar edilmelidir.Tamoxifenin laktasyon esnasında kullanılmaması tavsiye edilir.