TAMOXIFEN 10 mg 30 tablet Etkileşimi

Med Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tamoxifen etkileşimi, Tamoxifen etken madde, Tamoxifen yardımcı maddeler, Tamoxifen alkol, Tamoxifen etkileşim, Tamoxifen kullananlar, Tamoxifen dozu, Tamoxifen kullanımı bilgisini içerir.

Tamoxifen/Antikoagülanlar; Tamoxifen, kumadin tipi kogülanlarla (ör: Varfarin) birlikte kullanıldığında, antikoagülan etkide önemli bir artış olabilir. Güvenli antikoagülasyonu dengelemek için, antikogülanın günlük dozunda kaydadeğer bir azaltma yapılması gerekli olabilir. Hayati tehlikesi olan etkileşimler bildirilmiştir. Tamoxifene yeni başlama veya tekrar başlamada kumadin tipi antikogülan kullanan hastalar yakından gözlenmelidir.
Tamoxifen/Antineoplastikler;Tamoxifen, N-desmetil tamoxifen cve 4-hidroksittamoxifenin karaciğer sitokrom p 450enzim sisteminin potent inhibitörü olduğu saptanmıştır. Siklofodfamid ve etki için oksidaz enzim sistemine ihtiyacı olan diğer antineoplastik ilaçların metabolizması ve atılımı üzerinde Tamoxifenin etkisi bilinmemektedir.
Tamoxifen/Bromokriptin;Bromokroptin ve tamoksifeni bir arada kullanan hastalarda serum tamoxifen konsantrasyonlarının yükseldiği bildirilmiştir.