SULZON 1 gr IM/IV enjeksiyonluk toz içeren flakon Gebelik

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sulzon gebelik kategorisi B'dir. Sulzon hamilelik kategorisi, Sulzon gebelik kategorisi, Sulzon emzirme, Sulzon anne sütüne geçer mi, Sulzon laktasyon, Sulzon hamilelerde kullanımı, Sulzon ve bebek, Sulzon kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulayanlarda ilacm kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Sulbaktam ve sefoperazon plasentadan geçer. Gebe kadınlarda yapılmış yeterli ve tam kontrollü çalışmalar yoktur. Hayvanlar üzerinde yapılan üreme deneyleri insanların vereceğicevaplar için her zaman doğru bir gösterge olmadığından gebelik döneminde bu ilaç yalnızkesinlikle ihtiyaç varsa kullanılmalıdır.

Laktasyon donemi

Sefoperazon ve sulbaktam ancak çok az miktarlarda insan sütü ile atılırlar. Her ne kadar bu iki ilaç emziren annelerin sütüne çok az miktar geçerse de, süt veren annelerde SULZONihtiyatla kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Sıçanlarda insan dozunun 10 katına kadar olan dozlarda yapılmış olan üreme çalışmaları, hiçbir teratolojik bulgu veya fertilite bozukluğuna dair hiç bir kanıt göstermemektedir.