SULZON 1 gr IM/IV enjeksiyonluk toz içeren flakon Dozu

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sulzon dozu, Sulzon dozaj, Sulzon doz aşımı, Sulzon uygulama, Sulzon kullanım şekli, Sulzon kullanımı, Sulzon kullanım süresi, Sulzon açmı tokmu, Sulzon nedir, Sulzon ne için kullanılır, Sulzon nasıl kullanılır, Sulzon faydaları, Sulzon etkileri, Sulzon günde kaç kez, Sulzon sabah mı akşam mı, Sulzon fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Sulbaktamın tavsiye edilen günlük maksimum dozu 4 g’dır.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde: SULZON7un mutad yetişkin günlük dozu aşağıdaki tablodaki gibidir ve 12 saatlik aralarla eşit bölünmüş dozlar halinde(sabah ve akşam 1/2-1 flakon SULZON 1 g) uygulanır.

Şiddetli veya inatçı enfeksiyonlarda günlük total SULZON dozu 8 g’a kadar 1:1 oranında (4 g sefoperazon aktivitesi gibi) yükseltilebilir. 1:1 oranında alan hastalara gerekirse daha fazlasefoperazon ayrı olarak verilebilir.

Uygulama şekli:

Damar veya kas içine uygulanır.

Yapılan çalışmalarda SULZON’un ml’de 10 mg sefoperazon ve 5 mg sulbaktamdan ml’de 250 mg sefoperazon ve 125 mg sulbaktama kadar olan değişik konsantrasyonlarında;Enjeksiyonluk su, % 5 dekstroz, izotonik tuzlu su, % 0. 225 tuzlu su içinde %5 dekstroz,izotonik tuzlu su içinde %5 dekstroz mayileri ile geçimli olduğu gösterilmiştir.

İntravenöz uygulama

Aralıklı enfuzyonda, her SULZON flakonu, (tabloda gösterilen) uygun miktar % 5 dekstroz / sudaki solüsyonu, % 0.9 sodyum klorür enjeksiyonu veya enjeksiyonluk steril su ilesulandırıldıktan sonra ve 20 ml’ye aynı solüsyonla seyreltildikten sonra 15 ila 60 dakikalık birsürede uygulanır.

Laktatlı Ringer solüsyonu intravenöz infüzyon için uygun bir araçtır fakat ilk sulandırma için uygun değildir (bkz. bölüm 6.2. Geçimsizlikler/ Laktatlı Ringer solüsyonu ve bölüm6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler/ Laktatlı Ringersolüsyonunun kullanılması).

Sulandırma için enjeksiyonluk su kullanılmalıdır. Steril enjeksiyonluk su ile sulandırmayı takiben (tabloda gösterilen) Laktatlı Ringer solüsyonu ile 5 mg/ml sulbaktamkonsantrasyonuna seyreltilerek yapılan iki basamaklı bir seyreltme gereklidir (50 ml LaktatlıRinger çözeltisi içinde ilk dilüsyondan 2 ml veya 100 ml Laktatlı Ringer çözeltisi içinde ilkdilüsyondan 4 ml kullanınız).

İntravenöz enjeksiyon için her flakon yukarıda belirtildiği gibi sulandırılmak, üç dakikadan az olmayan bir sürede tatbik edilmelidir.

İntramusküler uygulama

%2’lik lidokain hidroklorür intramüsküler uygulama için elverişli bir araçtır fakat ilk sulandırma için uygun değildir (bkz. bölüm 6.2. Geçimsizlikler / Lidokain). Sulandırma içinenjeksiyonluk steril su kullanılmalıdır. 250 mg/ml veya daha fazla bir sefoperazonkonsantrasyonu için steril su ve takiben %2 lidokain ile sonuçta yaklaşık %0.5 lidokainsolüsyonu elde edecek şekilde iki aşamalı seyreltme gereklidir (bkz. bölüm 6.2.Geçimsizlikler).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Karaciğer yetmezliği:

Bkz. bölüm 4.4. Özel kullanım uyarılan ve önlemleri.

Böbrek yetmezliği:

Bkz. bölüm 4.4. Özel kullanım uyarılan ve önlemleri.

Pediyatrik popülasyon:

SULZON’un çocuklarda günlük mutad dozu aşağıdaki tablodaki gibidir:

Oran

Sefoperazon/sulbaktam

mg/kg/gün

Sulbaktam aktivitesi mg/kg/gün

Sefoperazon aktivitesi mg/kg/gün

1:1

40-80

20-40

20-40

-Çocuklarda kullanım ve bölüm 5.3. Klinik öncesigüvenlilik verileri - Pediyatride kullanım).

Yeni doğan bebeklerde kullanım

Yeni doğan bebeklerde hayatlarının ilk haftasında ilaç 12 saatte bir uygulanmalıdır. Pediyatride sulbaktamın maksimum günlük dozu 80 mg/kg/gün’ü geçmemelidir. 80mg/kg/gün’den fazla sefoperazon aktivitesinin gerekli olduğu hallerde ilave olarak ayncasefoperazon uygulanmalıdır (bkz. bölüm 4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri -Bebeklerde kullanım).

Geriyatrik popülasyon:

Bkz. bölüm 5.2. Farmakokinetik özellikler.

Doz aşımı ve tedavisi

Sulbaktam sodyum ve sefoperazon sodyumun insanlarda akut toksititesi üzerine sınırlı bilgi mevcuttur. İlacın aşırı doz kullanımında, temel olarak ilaç ile ilgili yan etkilerin uzantısı olanbelirtiler meydana getireceği beklenmektedir. p-Laktam antibiyotiklerin BOS’ta yüksekkonsantrasyonda bulunmasının, nöbet dahil olmak üzere nörolojik etkilere yol açabileceğigerçeği göz önünde tutulmalıdır. Sulbaktam ve sefoperazonun her ikisi de dolaşımdanhemodiyaliz ile uzaklaştırıldığından, doz aşımı böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalardameydana gelirse, bu prosedürler ilacın vücuttan eliminasyonunu kolaylaştırabilir.