SUKROFER 100 mg/5 ml IV inf. kon. çöz. içeren 5 ampül Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sukrofer uyarılar, Sukrofer zararları, Sukrofer önlemler, Sukrofer riskler, Sukrofer yan etkisi, Sukrofer alerji, Sukrofer alkol, Sukrofer hamileler, Sukrofer emzirme, Sukrofer araç kullanımı, Sukrofer fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Parenteral uygulanan demir preperatları, potansiyel öldürücü olabilen alerjik ya da anafilaktik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu nedenle, kardiyo-pulmoner resusitasyon donanımının hazırda bulunması gerekmektedir.

Karaciğer disfonksiyonu olan hastalarda, parenteral demir yalnızca yarar/risk değerlendirmesinden sonra dikkatle uygulanabilir. Hepatik disfonksiyonu olan hastalarda demir aşırı yüklenmesinin çöktürücü faktör olduğu özellikle Porfiria Cutenea Tarda’da (PCT) kullanımından kaçınılması gerekmektedir. Aşırı demir yüklemesinin önlenmesinde demir durumunun dikkatle izlenmesi tavsiye edilir.

Parenteral demir, akut ya da kronik infeksiyon durumunda dikkatle kullanılmalıdır. Devam eden bakteriyemi durumunda demir sukroz uygulamasının kesilmesi tavsiye edilir. Kronik infeksiyonu olan hastalarda eritropoez supresyonu düşünülerek yarar/risk değerlendirmesi yapılmalıdır.

Enjeksiyon çok hızlı uygulandığında hipotansiyon oluşabilir. Bazen artraljiyi de içeren alerjik reaksiyonlar genellikle önerilen dozun aşılması durumunda gözlemlenmiştir.

Damar yanında ya da yakınında sızıntı oluşumundan kaçınılmalıdır. Çünkü enjeksiyon yerinde SUKROFER sızıntısı ile ağrı, inflamasyon, doku nekrozu, deri kahverengileşmesi oluşabilir.

6 yaş altı çocuklarda demir içeren ürünlerin yanlışlıkla alınması fatal (ölümcül) zehirlenmelere yol açar. Bu nedenle bu ilaçlar çocukların erişemeyeceği yerlerde saklanmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

SUKROFER uygulamasından sonra sersemleme, konfüzyon ya da baş dönmesi görülebildiğinden semptomlar geçinceye kadar hastalar araç ve makine kullanımından kaçınmalıdır.