SUKROFER 100 mg/5 ml IV inf. kon. çöz. içeren 5 ampül Kullanımı

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.SUKROFER nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır. Vücudunuzdaki demir eksikliğine ve vücut ağırlığınıza bağlı olarak ihtiyacınız olan doza doktorunuz karar verecektir.

Yetişkinlerde 1-2 ampul (100-200 mg) SUKROFER haftada 1-3 kez şeklinde uygulanır. Doz uygulama sıklığı haftada 3 defadan fazla olmamalıdır.

Uygulama yolu ve metodu

SUKROFER sadece damar içine enjeksiyon veya infüzyon yolu (damla damla uygulama) ile sağlık personeli tarafından uygulanmalıdır.

SUKROFER kesinlikle kas içi veya deri altına enjeksiyon ile uygulanmaz.

SUKROFER damar içi infüzyon için 5 ml ampul %0.9 sodyum klorür ile seyreltilir. Seyreltme için başka bir solüsyon kullanılmaz.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

SUKROFER yaşlılarda, erişkinlerde kullanılan doz ile aynı olarak kullanılır.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği olan hastalar için doz ayarlaması bulunmaktadır. Hemodiyaliz hastalarında toplam doz, 10 dozda uygulanacak şekilde 1000 mg'dır. Gerekirse önerilen doz tekrarlanabilir. Doz uygulama sıklığı haftada 3 defadan fazla olmamalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda yarar-risk değerlendirmesinden sonra kullanılmalıdır.

Eğer SUKROFER 'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla SUKROFER kullanırsanız

SUKROFER'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

SUKROFER'i kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız; tansiyon düşmesi, baş ağrısı, kusma, bulantı, baş dönmesi, eklem ağrısı, karıncalanma, karın ağrısı, kas ağrısı, ödem ve kalple ilgili rahatsızlıklar görülür.

6 yaş altı çocuklarda demir içeren ürünlerin yanlışlıkla alınması fatal (ölümcül) zehirlenmelere yol açar. Bu nedenle bu ilaçları çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayınız. Aşırı dozda alındığında doktorunuzu ya da zehir danışmayı derhal arayınız.

SUKROFER'i kullanmayı unuttuysanız

Doktorunuz atlanan dozun ne zaman uygulanacağına karar verecektir. Takip eden dozun yeni uygulama zamanı için doktorunuzun talimatlarına uymalısınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz uygulatmayınız (almayınız).

SUKROFER ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

SUKROFER tedavisini bırakmayı düşünüyorsanız, önce doktorunuza danışınız. Bu ürünün kullanımıyla ilgili başka sorularınız varsa doktorunuza sorunuz.

Çok yaygın: Yaygın:

Yaygın olmayan:

Seyrek:

Çok seyrek: