STAFINE CORT krem 30 gr Zararları

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Stafine Cort zararları, Stafine Cort önlemler, Stafine Cort riskler, Stafine Cort uyarılar, Stafine Cort yan etkisi, Stafine Cort istenmeyen etkiler, Stafine Cort cinsel, Stafine Cort etkileri, Stafine Cort tedavi dozu, Stafine Cort aç mı tok mu, Stafine Cort hamilelik, Stafine Cort emzirme, Stafine Cort alkol, Stafine Cort kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

İstenmeyen ilaç reaksiyonları aşağıdadır.

Sıklık ölçeği : çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100), seyrek (>1/10000 ila <1/1000), çok seyrek (<1/10000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Bağışıklık sistemi bozuklukları

Bilinmiyor: Alerjik reaksiyonlar

Deri ve deri altı doku bozuklukları

Yaygın olmayan: Deri döküntüleri, ekzama, deri irritasyonu, kaşıntı

Özellikle kapalı pansuman uygulandığında, diğer topikal kortikosteroidlerde olduğu gibi, uzun süreli ve yoğun tedavilerde; deride bazı atrofik değişikliklere neden olabilir. Cilt altında kapillerde yumaksı görünüm, kısmen kapiler dilatasyon, cilt dokusunda incelme ve kırışıklık gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Uzun süreli veya yaygın kullanımla birlikte, özelikle kapalı pansuman uygulamalarında hiperkortisizm/adrenal supresyon oluşturacak miktarda sistemik absorbsiyon oluşabilir. Bu duruma bebek ve çocuklarda daha çok dikkat edilmelidir.