STAFINE CORT krem 30 gr Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Stafine Cort uyarılar, Stafine Cort zararları, Stafine Cort önlemler, Stafine Cort riskler, Stafine Cort yan etkisi, Stafine Cort alerji, Stafine Cort alkol, Stafine Cort hamileler, Stafine Cort emzirme, Stafine Cort araç kullanımı, Stafine Cort fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Özellikle yüzde, eklem üzerinde, kıvrımlı bölgelerde, bebeklerde ve çocuklarda uzun süreli devam eden tedaviden kaçınılmalıdır. Kapalı tedavi olmadığında bile adrenal baskılanma ortaya çıkabilir. Güçlü topikal steoridlerle uzun süren tedavide, yüzde ve daha az olarak da vücudun diğer bölümlerinde atrofik değişiklikler görülebilir. STAFİNE CORT göze yakın bölgelerde kullanıldığında dikkatli olunmalıdır, krem göz ile temas ettiğinde glokom gelişebilir. Ayrıca perianal ve genital kaşıntı varlığında sadece kısa süreli kullanılmalıdır. Bakteriyel enfeksiyonun tekrarlamaya devam etmesi durumunda, sistemik kemoterapi gerekir.

STAFİNE CORT’un içerdiği butil hidroksianizol, lokal deri reaksiyonlarına (örneğin kontak dermatite) ya da gözlerde ve mukoz membranlarda irritasyona sebebiyet verebilir.

STAFİNE CORT’un içerdiği klorkrezol alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

STAFİNE CORT uygulaması ile ilgili araç veya makine kullanımı üzerine herhangi bir etki bildirilmemiştir.