STABINA 1 mg 30 tablet Endikasyonları

Egis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Stabina endikasyonları, Stabina tedavisi, Stabina ne işe yarar, Stabina neye yarar, Stabina ne için kullanılır, Stabina nedir, Stabina faydaları, Stabina ne ilacı, Stabina ne zaman kullanılır, Stabina kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

• Anksiyete semptomlarının giderilmesinde kısa süreli kullanım için

• Anksiyete bozukluklan

Bu tür hastalarda görülebilen semptomlar arasında, anksiyete, gerginlik, ajitasyon, uykusuzluk, korku, iritabilite ve/veya çeşitli somatik şikayetlere yol açan otonom sinir sistemi hiperaktivitesi bulunur.

• Panik bozukluklan

STABİNA, fobik kaçınmaların olduğu ve olmadığı panik bozukluklannın tedavisinde endikedir. STABİNA, panik ataklannın bulunduğu agorafobili hastalarda, panik ataklannın ve fobilerin önüne geçilmesi ya da azaltılmasında da endikedir. Anksiyete, depresyonun eşlik ettiği anksiyete ve nörotik (reaktif) depresyonda alprazolamın uzun süreli, altı aym üzerindeki etkisi, sistematik klinik çalışmalarla kanıtlanmamıştır. Bununla birlikte, panik bozukluğu bulunan hastalar, sekiz aya kadar başanlı bir şekilde tedavi edilmiştir. İlacın yararlılığı her hastada belirli aralarla yeniden değerlendirilmelidir.