STABINA 1 mg 30 tablet Nedir

Egis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Stabina nedir, Stabina ne için kullanılır, Stabina ne ilacı, Stabina neye yarar, Stabina ne işe yarar, Stabina neye iyi gelir, Stabina kullananlar, Stabina kullanımı, Stabina uygulama, Stabina etkileri, Stabina faydaları bilgilerini içerir.

2.STABINA nedir ve ne için kullanılır?

STABINA, bir tarafında çentik, diğer tarafında şekilli “E” ve “313” yazılı, soluk pembe, kokusuz, oval, bikonveks tabletlerdir.

STABINA, kullanma talimatının yer aldığı karton bir kutu içinde emniyet kilitli beyaz plastik kapağı olan kahverengi cam şişede 30 tabletlik ambalajda takdim edilmektedir.

STABINA, etkin madde alprazolamı içeren bir sakinleştiricidir. Alprazolam, benzodiazepinler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna aittir. Benzodiazepinler, beyindeki kimyasal aktiviteyi etkileyerek uyku getirir, kaygıyı ve endişeyi azaltır.

STABİNA tabletleri, yalmzca şiddetli kaygı, endişe ve depresyon ile birlikte olan şiddetli kaygının tedavisinde kullanılır. STABİNA depresyon tedavisi için önerilmemektedir:

STABİNA tabletleri, kaygımn tedavisinde kısa süreli kullanılmalıdır. Toplam tedavi süresi, dozun kademeli olarak düşürüldüğü süre (buna doz azaltma adı verilir) de dahil olmak üzere 12 haftayı geçmemelidir. Bununla birlikte, panik bozukluğu bulunan hastalar, sekiz aya kadar başarılı bir şekilde tedavi edilmiştir. İlacm yararlılığı her hastada belirli aralarla yeniden değerlendirilir.