SOMATOSTATIN EUMEDICA 3 mg IV inf. için liyofilize toz içeren flakon Uyarılar

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Somatostatin uyarılar, Somatostatin zararları, Somatostatin önlemler, Somatostatin riskler, Somatostatin yan etkisi, Somatostatin alerji, Somatostatin alkol, Somatostatin hamileler, Somatostatin emzirme, Somatostatin araç kullanımı, Somatostatin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

SOMATOSTATİN EUMEDICA hastanede kullanım içindir.

Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalara (kreatinin klerensi < 30 ml/ dak) önerilen dozun yarısı verilmelidir.

Eğer hasta somatostatin almışsa hassasiyet riski bulunmaktadır.

Arteryel yırtılma kanamalar endoskopik kontrol altında cerrahi olarak tedavi edilmelidir.

SOMATOSTATİN EUMEDICA uygulanan hastalar sıkı bir tıbbi gözetim altında tutulmalıdır. Bolus dozlar, en az 1 dakika boyunca, yavaş verilmelidir, infüzyon sürekli olarak uygulanmalıdır.

İnsülin uygulanması gerekebilir.

Ayrıca diğer gastrointestinal hormonlar da somatostatin ile inhibe olur.

Diyabetli hastalarda dikkatli olunması önerilir.

Somatostatin, geçici sistemik hipertansiyon, geçici kalp debisinde ani azalma, pulmoner arter basıncında artış, santral ven basıncında artış, sistemik hipotansiyon, bradikardi, atrioventriküler blok gibi farmakodinamik kardiovasküler etkileri indükleyebilir. Bu nedenle, hastanın yaşamsal bulguları, Somatostatin uygulamasının başlangıç fazı boyunca, özellikle bolus enjeksiyon sonrası, dikkatle takip edilmelidir. Kardiovasküler bozukluk veya kardiyak aritmi hikayesi olan ve bu etkileri kompanse edemeyebilecek hastalarda dikkatli olunmalıdır. Somatostatin ile tedavi sırasında glomerular fıltrasyon hızı, idrar akımı ve kan sodyum düzeyi azalabileceğinden, böbrek fonksiyonlarının ve plazma elektrolit düzeylerinin düzenli izlenmesi önerilir.

SOMATOSTATİN EUMEDICA belirli besinlerin barsaktan emiliminin inhibisyonuna neden olmaktadır. Ayrıca diğer gastrointestinal hormon sekresyonlarını inhibe eder. Infüzyonun aniden kesilmesi özellikle fıstül nedeniyle tedavi gören hastalarda “ribound” etkiyle sonuçlanabilir. Bu nedenle fıstül iyileştikten sonraki 48 saat için, olası bir “ribound” etkiyi önlemek açısından, sadece dozun yarısı uygulanmalıdır.

Tedavi kesilmesinden sonra hastanın izlenmesinde, Somatostatinin, yaşamsal bulgular,

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Hastane kullanımı olan bir ürün olduğu için uygulanabilir değildir.