SOMATOSTATIN EUMEDICA 3 mg IV inf. için liyofilize toz içeren flakon Nedir

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Somatostatin nedir, Somatostatin ne için kullanılır, Somatostatin ne ilacı, Somatostatin neye yarar, Somatostatin ne işe yarar, Somatostatin neye iyi gelir, Somatostatin kullananlar, Somatostatin kullanımı, Somatostatin uygulama, Somatostatin etkileri, Somatostatin faydaları bilgilerini içerir.

2.SOMATOSTATIN EUMEDICA nedir ve ne için kullanılır?

SOMATOSTATİN EUMEDICA enjeksiyonluk liyofıiize toz, çözücüsü ile birlikte ambalajlanmıştır.

Liyofilize toz, renksiz cam flakonlardadır. Çözücü (1 ml %0,9’luk sodyum klorür çözeltisi) renksiz cam ampullerdedir. Bir kutuda, flakon ve ampul bulunur.

Kullanımdan önce 3 mg infüzyonluk çözelti için toz içeren flakona, ampuldeki 1 ml %0.9'luk sodyum klorür çözeltisi eklenir, sulandırılır ve karıştırılır. Sulandırıldıktan sonra çözelti berrak ve renksiz olmalıdır.

SOMATOSTATİN EUMEDICA, büyüme önleyici hormon grubunda bir ilaçtır.SOMATOSTATİN EUMEDICA doğal hormona benzer sentetik protein yapısındadır.

SOMATOSTATİN EUMEDICA erişkinlerde;

  • Mide veya ince barsaktaki ülserlerden, hemorajik (kanamalı) gastrit ve özofagus (yemek borusu) varis kanamalarından kaynaklanan, klinik açıdan şüpheli ya da endoskopi ile kanıtlanmış akut (ani gelişen) mide barsak kanamaların tedavisinde,
  • İntestinal (barsak) ve pankreatik fıstüllerin (sızıntıların) tedavisinde,
  • Gastrointestinal sistemde görülen endokrin tümörlerin aşırı salgılamalarının belirtiye yönelik tedavisinde kullanılır.