SODYUM BIKARBONAT % 8.4 100 ampül {Drogsan} Uyarılar

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sodyum Bicarbonat uyarılar, Sodyum Bicarbonat zararları, Sodyum Bicarbonat önlemler, Sodyum Bicarbonat riskler, Sodyum Bicarbonat yan etkisi, Sodyum Bicarbonat alerji, Sodyum Bicarbonat alkol, Sodyum Bicarbonat hamileler, Sodyum Bicarbonat emzirme, Sodyum Bicarbonat araç kullanımı, Sodyum Bicarbonat fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Sodyum bikarbonat intravenöz olarak kullanıldığında, sonuçta oluşabilecek alkaloz ve doz aşımını en aza indirmek için tedavi sırasında ve öncesinde arteriyel kan analizleri özellikle de arteriyel/venöz kan pH ve karbondioksit düzeyi analizleri gerçekleştirilmeli dir.

Hipertonik çözeltilerin kazara damar dışına enjeksiyonu vasküler iritasyon veya döküntüye neden olabilir. Skalp venlere uygulamadan kaçınılmalıdır.

Respiratuvar asidoz, metabolik asidoza eşlik ettiği takdirde, fazla karbondioksidin giderilmesi için, yeteri kadar pulmoner ventilasyon ve perfüzyon yapılmalıdır.

Bu tıbbi ürün her ampulde 230 mg sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Bu preparatm sadece acil durumlarda kullanımı amaçlandığından uygulanamaz.