SODYUM BIKARBONAT % 8.4 100 ampül {Drogsan} Dozu

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sodyum Bicarbonat dozu, Sodyum Bicarbonat dozaj, Sodyum Bicarbonat doz aşımı, Sodyum Bicarbonat uygulama, Sodyum Bicarbonat kullanım şekli, Sodyum Bicarbonat kullanımı, Sodyum Bicarbonat kullanım süresi, Sodyum Bicarbonat açmı tokmu, Sodyum Bicarbonat nedir, Sodyum Bicarbonat ne için kullanılır, Sodyum Bicarbonat nasıl kullanılır, Sodyum Bicarbonat faydaları, Sodyum Bicarbonat etkileri, Sodyum Bicarbonat günde kaç kez, Sodyum Bicarbonat sabah mı akşam mı, Sodyum Bicarbonat fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Yetişkin dozu: Yaygın doz 1 mmol/kgT (lml/kg) takiben 10 dakika aralıklarla 0.5 mmol/kg’dır (0.5 ml/kg).

Uygulama şekli:

Sadece intravenöz uygulama içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği ile ilgili olarak yapılmış bir çalışma bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuk dozu: Yaygın doz yavaş intravenöz enjeksiyon ile 1 mmol/kg.

Prematüre bebeklerde ve yenidoğanlarda % 4,2’lik solüsyonları kullanılabilir veya % 8,4’lük solüsyon 1:1 oranda % 5’lik dekstroz çözeltisi ile seyreltilebilir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar:

Metabolik alkaloza kompensatuvar hiperventilasyon, serebrospinal sıvının paradoksik asidozu, şiddetli hipokalemi, hiperirritabilite ve tetani.

Tedavi:

Doz aşımı durumunda sodyum bikarbonat tedavisi sonlandırılır, solunan hava tekrar solunur veya şiddetli ise özellikle de tetani oluşmuşsa kalsiyum glukonat uygulanır. Şiddetli alkaloz oluşması durumunda, karaciğer rahatsızlığı olan hastalar hariç, % 2,14’lük amonyum klorür infüzyonu önerilir.

Hipokalemi oluşması durumunda potasyum klorür uygulaması yapılır.