ATROVENT 500 mcg/2 ml tek dozluk inhilasyon solüsyon 20 flakon Gebelik

Boehringer Ingelheim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tussir gebelik kategorisi B'dir. Tussir hamilelik kategorisi, Tussir gebelik kategorisi, Tussir emzirme, Tussir anne sütüne geçer mi, Tussir laktasyon, Tussir hamilelerde kullanımı, Tussir ve bebek, Tussir kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tussir Şurup içerdiği Levodropropizin etken maddesi ile öksürüğe karşı kullanılmaktadır. Tussir Şurup balgamsız, kuru öksürük rahatsızlığının giderilmesi amacıyla kullanılır.

İlaç Sınıfı

Levodropropizin > Soğuk Algınlığı ve Öksürük İlaçları > Öksürük İlaçları > Diğer Öksürük Kesici İlaçlar > Levodropropizin

ATC Kodu

R05DB27

Etkin Madde

Levodropropizin 30 mg/5 ml

Barkodu

8699693520029

Geri Ödeme Kodu

A01020

Satış Fiyatı

7.15 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

22

Alternatif İlaç Sayısı

8

Sağlık Konuları

Bronşit , Astım

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF6P

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

RGP

Eşd. ilaç grubu

E645A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye: Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (kontrasepsiyon): Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar, tedavi süresince tıbben etkili olduğu kabul edilen doğum kontrol yöntemleri kullanmalıdır.

Gebelik dönemi: ATROVENT®’in insanlarda, gebelik sırasındaki güvenirliği halen

gösterilmemiştir. Doğrulanmış bir gebelik süresince, ya da bir gebelik kuşkusunda ATROVENT® kullanımının yararları, doğmamış bebek üzerindeki olası tehlikelerine karşı tartılmalıdır. Preklinik çalışmalarda, insanlarda önerilen dozlardan belirgin ölçüde yüksek dozların inhalasyon yoluyla ya da intranazal olarak uygulanmasından sonra hiçbir embriyotoksik veya teratojenik etki görülmemiştir.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi: ATROVENT®’in süte geçip geçmediği bilinmemektedir. Yağda

çözünmeyen katerner katyonlar anne sütüne geçmekle birlikte, ipratropium bromürün inhalasyon yoluyla uygulandığında, bebekte önemli düzeylere ulaşabilme olasılığı çok uzaktır. Ancak birçok ilaç anne sütüne geçtiğinden, bebeğini emziren bir anneye ATROVENT® verilirken dikkatli olunması gereklidir.

Üreme yeteneği / Fertilite: İpratropium bromür ile yürütülen klinik öncesi çalışmalarda fertilite üzerinde advers etki görülmemiştir (bkz. Klinik öncesi güvenlilik verileri bölümü). İpratropium bromür için fertilite konusunda klinik veri bulunmamaktadır.