SIMPONI 50 mg enj. çöz.içeren kul. hazır 1 kalem Saklanması

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Simponi saklanması, Simponi muhafazası, Simponi soğuk, Simponi nem, Simponi karanlık, Simponi ambalaj, Simponi çocuklardan saklanması, Simponi son kullanma tarihi, Simponi firması, Simponi kullanma talimatı, Simponi üretici firma bilgilerini içerir.

5.SIMPONI'in saklanması

SIMPONI'yi çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

Buzdolabında (2°C - 8°C) saklayınız. Dondurmayınız. Çalkalamayınız. SmartJect kullanıma hazır kalemi ışıktan korumak amacıyla, dış kutusunun içerisinde saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra SIMPONI'i kullanmayınız.

Çevreyi korumak amacıyla; kullanmadığınız SIMPONI'yi şehir suyuna veya çöpe atmayınız. Bu konuda eczacınıza danışınız

Ruhsat Sahibi

Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd.Şti. Büyükdere Cad. Astoria Kuleleri No:127 B Blok Kat:8 Esentepe 34394 İSTANBUL Tel: (0212) 336 10 00 Fax: (0212) 215 27 33

Üretici

Janssen Biologics BV Einsteinweg 101 2333 CB Leiden Hollanda

Cap = Kapak Security Seal = Güvenlik Mührü Observation Window = Gözlem Penceresi Buton = Düğme Safety Sleeve = Güvenlik Kılıfı Expiretion Date = Son Kullanma Tarihi

Kendi kendinize enjeksiyon yapmaya başlamadan önce, bir enjeksiyonun hazırlanması ve bunu kendi kendinize uygulamak konusunda bir sağlık mesleği mensubunun vereceği eğitimi almalısınız. Böyle bir eğitim görmediyseniz lütfen, bir eğitim seansı planlamak üzere doktorunuzla veya hemşirenizle temasa geçiniz.

•Son kullanma tarihini kontrol ediniz

Tek kullanımlık, SmartJect kullanıma hazır kalemin ve kutusunun üzerinde yazan son kullanma tarihini kontrol ediniz. Eğer son kullanım tarihi geçmişse, enjektörü kullanmayınız ve doktorunuzla ya da eczacınızla temasa geçiniz.

SmartJect kullanıma hazır kalemi ÇALKALAMAYINIZ.

SmartJect enjeksiyon kaleminin kapağını, bu noktada ÇIKARMAYINIZ.

•Güvenlik mührünü kontrol ediniz

SmartJect kullanıma hazır kalemin çevresindeki güvenlik mührünü kontrol ediniz. Bu mühür kırılmışsa, SmartJect kullanıma hazır kalemin kullanmayınız ve doktorunuzla ya da eczacınızla temasa geçiniz

•30 dakika bekleyiniz

Enjeksiyonu doğru yapacağınızdan emin olmak için, SmartJect kullanıma hazır kalemi kutusu dışında oda sıcaklığında 30 dakika bekletiniz. SmartJect kullanıma hazır kalemi başka bir yolla (örneğin sıcak suya daldırarak veya mikro-dalga fırınına koyarak) ISITMAYINIZ. SmartJect kullanıma hazır kalemin oda sıcaklığında ısınmasını beklerken, kapağını

ÇIKARMAYINIZ

•Diğer malzemeleri hazırlayınız

Enjeksiyon sırasında ihtiyaç duyacağınız; alkollü bir tampon, pamuk veya gazlı bez ve içerisine kesici cisimlerin atılacağı, özel çöp kutusu gibi yardımcı malzemeleri hazırlayınız.

Uygulama Talimatı

Birinci basamak: 'SmartJect' kullanıma hazır kalemin hazırlanması

•Çözeltiyi kontrol ediniz

Gözlem penceresinden bakarak, SmartJect kullanıma hazır kalemin içerisindeki çözeltinin berrak - hafif opak, renksiz - açık sarı renkte olup olmadığını kontrol ediniz. Küçük bir hava kabarcığı da görebilirsiniz; bu normaldir. Çözeltinin rengi değişmiş veya bulanıksa, KULLANMAYINIZ. Çözelti berrak - hafif opak, renksiz - açık sarı renkte değilse, lütfen doktorunuzla veya eczacınızla temasa geçiniz

ikinci basamak: Enjeksiyon yerinin seçilmesi ve hazırlanması

•Enjeksiyon yerini seçiniz

Önerilen enjeksiyon yeri, bacağınızın uyluk bölümünün ön tarafıdır. Enjeksiyonu, göbek çevresindeki, 5 cm çapında bir dairenin içerisine olmamak koşuluyla, karnınıza da yapabilirsiniz. Eğer enjeksiyonu, sizin bakımınızdan sorumlu kişi yapıyorsa, kolunuzun üst bölümünün dış yüzeyini de kullanabilir. Derinin hassas, morarmış kırmızı pul pul veya sert olduğu yerlere enjeksiyon yapmayınız.

•Enjeksiyon yerinin hazırlanması

Ellerinizi, sıcak su ve sabunla iyice yıkayınız. Enjeksiyon yerini, alkollü bir pamukla siliniz ve bu bölgeye enjeksiyondan önce bir daha DOKUNMAYINIZ. Enjeksiyondan önce, derinin kuruması için bekleyiniz. Sildiğiniz bölgenin üzerine üflemeyiniz veya bu bölgeye vantilatör tutmayınız.

Üçüncü basamak: ilacın enjekte edilmesi

•Kapağı çıkarınız

Enjeksiyon için hazır olduğunuzda, kapağı hafifçe çevirerek güvenlik mührünü kırınız. Kapağı çıkarınız ve hemen atınız. SmartJect kullanıma hazır kalemin içindeki iğneye zarar verebileceğinden, kapağı tekrar yerine TAKMAYINIZ. Not: Enjeksiyonu kapağı yerinden çıkarır çıkmarmaz yapmayı planlamalısınız.

• SmartJect kullanıma hazır kalemi derinize bastırınız

SmartJect kullanıma hazır kalemi elinizde rahat bir şekilde tutunuz. Düğmeye basmaksızın, SmartJect kullanıma hazır kalemin açık ucunu, 90 derecelik bir açıyla (dik olarak) sıkıca derinize bastırınız. Not:Bazı hastalar enjeksiyonu kolaylaştırmak için diğer eliyle enjeksiyon yapılacak bölgeyi sıkıştırarak tutarlar.

•Enjeksiyon için düğmeye basınız

SmartJect kullanıma hazır kalemi derinize dik bir şekilde tutmaya devam ediniz ve düğmeye basınız. Birinci 'klik' sesi, enjeksiyonu başlatır. SmartJect kullanıma hazır kalemi henüz KALDIRMAYINIZ. Not: SmartJect kullanıma hazır kalemi derinize sıkıca bastırmazsanız düğmeye basamazsınız.

•ikinci 'klik' sesini bekleyiniz

SmartJect kullanıma hazır kalemi, ikinci 'klik sesini işitinceye (yaklaşık 15 saniye) kadar tutmaya devam ediniz. İkinci klik sesi, enjeksiyonun tamamlandığını ve iğnenin SmartJect kullanıma hazır kalemin içine doğru, geriye çekildiğini gösterir. SmartJect kullanıma hazır kalemi enjekiyon yerinden ayırınız. Not: İşitme sorununuz varsa, düğmeye ilk bastığınız andan itibaren 15 saniye sayıp SmartJect kullanıma hazır kalemi enjeksiyon yerinden ayırınız.

PRESS BUTTONKVAJTLİFT

FOR 1 st CLICKFOR 2nd CLICK

Dördüncü basamak: Enjeksiyon yapıldıktan sonra • Gözlem penceresini kontrol ediniz

Enjeksiyon tamamlandıktan sonra gözlem penceresini kontrol ederek sarı işaretin gözüktüğünden emin olunuz. Bu, SmartJect kullanıma hazır kalemin düzgün çalıştığını gösterir. Eğer sarı işareti gözlem penceresinde göremezseniz, yardım almak için doktorunuzla veya eczacınızla temasa geçiniz

• SmartJect kullanıma hazır kalemin imha edilmesi

SmartJect kullanıma hazır kalemi hemen, içerisine kesici cisimlerin atılacağı özel çöp kutusuna, yerel yönetmeliklere uygun şekilde atınız.

ı

• Pamuk veya gazlı bez kullanınız

Enjeksiyon yerinde, küçük bir miktar kan veya sıvı belirmesi normaldir. Bu yerin üzerine pamukla veya gazla bezle 10 saniye kadar bastırabilirsiniz. Enjeksiyon yerini ovalamayınız. Gerektiğinde enjeksiyon yerinin üzerine, küçük bir yara bandı yapıştırabilirsiniz.