SIMPONI 50 mg enj. çöz.içeren kul. hazır 1 kalem Nedir

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Simponi nedir, Simponi ne için kullanılır, Simponi ne ilacı, Simponi neye yarar, Simponi ne işe yarar, Simponi neye iyi gelir, Simponi kullananlar, Simponi kullanımı, Simponi uygulama, Simponi etkileri, Simponi faydaları bilgilerini içerir.

2.SIMPONI nedir ve ne için kullanılır?

SIMPONI TNF blokerleri adı verilen ilaç grubundandır. SIMPONI erişkinlerde romatoid artrit, psoriyatik artrit ve ankilozan spondilit gibi iltihabi (inflamatuvar) hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilmiştir.

Golimumab, tümör nekroz faktörü alfa (TNFa) olarak adlandırılan spesifik bir proteinin etkisini bloke eder. Vücuttaki iltihabi (inflamatuvar) süreçlerde rol oynayan bu proteinin bloke edilmesi, vücudunuzdaki inflamasyonu azaltabilir.

Romatoid artrit

Romatoid artrit, eklemlerin iltihabi (inflamatuvar) hastalığıdır. Eğer sizde aktif romatoid artrit varsa, size ilk olarak başka ilaçlar verilecektir. Bu ilaçlara yeterli yanıt vermezseniz; metotreksat adıyla bilinen bir diğer ilaçla birlikte size, aşağıdaki amaçlarla SIMPONI verilecektir:

• Hastalığınızın belirtilerini ve bulgularını azaltmak

• Fiziksel fonksiyonunuzu iyileştirmek

Psoriyatik artrit

Psoriyatik artrit, genellikle derinin iltihabi (inflamatuvar) bir hastalığı olan psoriasisin eşlik ettiği, iltihabi (inflamatuvar) bir eklem hastalığıdır Eğer sizde aktif psoriyatik artrit varsa, size ilk olarak başka ilaçlar verilecektir. Bu ilaçlara yeterli yanıt vermezseniz size, aşağıdaki amaçlarla SIMPONI verilecektir:

• Hastalığınızın belirtilerini ve bulgularını azaltmak

• Fiziksel fonksiyonunuzu iyileştirmek

Ankilozan Spondilit

Ankilozan spondilit, omurganın iltihabi (inflamatuvar) hastalığıdır. Eğer sizde ankilozan spondilit varsa, size ilk olarak başka ilaçlar verilecektir. Bu ilaçlara yeterli yanıt vermezseniz size, aşağıdaki amaçlarla SIMPONI verilecektir:

• Hastalığınızın belirtilerini ve bulgularını azaltmak

• Fiziksel fonksiyonunuzu iyileştirmek