SIMDAX 2.5 mg/ml konsantre inf.çöz.5 ml X 1 flakon Uyarılar

Daiichi Sankyo Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Simdax uyarılar, Simdax zararları, Simdax önlemler, Simdax riskler, Simdax yan etkisi, Simdax alerji, Simdax alkol, Simdax hamileler, Simdax emzirme, Simdax araç kullanımı, Simdax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

SİMDAX®, süregelen koroner iskemisi, veya etiyolojisi ne olursa olsun QTc aralığı uzun olan hastalarda kullanılırken, veya QTc aralığını uzatan ilaçlarla birlikte uygulanıldığında dikkatli bir şekilde ve sıkı EKG gözlemi altında kullanılmalıdır (Bkz. 4.9).

Levosimendanın kardiyojenik şokta kullanımı çalışılmamıştır. SIMDAX®’ın şu hastalıklarda kullanımı konusunda herhangi bir bilgi mevcut değildir: Restriktif kardiyomiyopati, hipertrofik kardiyomiyopati, ciddi mitral kapak yetersizliği, miyokard yırtılması, kardiyak tamponat, sağ ventrikül enfarktüsü.

Çocuklarda ve 18 yaş altı gençlerde SİMDAX® kullanımı hakkında çok az deneyim olması nedeniyle çocuklarda kullanılmamalıdır.

Cerrahi müdahale sonrası kalp yetersizliği olan hastalarda ve kalp transplantasyonu bekleyen hastalardaki ciddi kalp yetersizliğinde, SİMDAX® kullanımı ile sınırlı sayıda deneyim mevcuttur.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Klinik kullanıma mahsus bir ilaç olduğu için geçerli değildir.