SIKLOCAP 250 mg 40 kapsül Zararları

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Siklocap zararları, Siklocap önlemler, Siklocap riskler, Siklocap uyarılar, Siklocap yan etkisi, Siklocap istenmeyen etkiler, Siklocap cinsel, Siklocap etkileri, Siklocap tedavi dozu, Siklocap aç mı tok mu, Siklocap hamilelik, Siklocap emzirme, Siklocap alkol, Siklocap kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Sikloserin ile tedavi sırasında en sık gözlenen advers etkiler, sinir sistemi ile ilgili olanlar ya da ilaca karşı gözlenen aşın duyarlılık manifestasyonlandır.

Aşağıdaki yan etkiler şu sıklıklarla gözlenmiştir: çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/10000 ila <1/1000); çok seyrek(< 1/10000) ve bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor) açısındanaşağıda listelenmiştir:

Sikloserin kullanımı sırasında aşağıda yer alan advers etkiler gözlenmiştir:

Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: megaloblastik anemi

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: aleıji, raş

Sinir sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: günlük 500 mg’dan daha yüksek sikloserin dozlarının kullanımıyla ilişkili olarak konvülsiyon, sersemlik, somnolans, baş ağrısı, tremor, disartri, vertigo, hafıza kaybı ilekonfüzyon ve dezoriyantasyon, psikoz, intihar eğilimleri, karakter değişiklikleri, aşın sinirlenme,saldırganlık, parezi, hiperrefleksi, parestezi, majör ve minör lokalize klonik nöbetler ve koma

Kalp ve damar sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Günde 1000-1500 mg sikloserin kullanan hastalarda ani gelişen konjestif kalp yetmezliği bildirilmiştir.

Hepato-bilier hastalıklar

Bilinmiyor: daha önceden karaciğer hastalığı olan hastalarda özellikle serum

aminotransferazlanndaki artış

Şüpheli advers reaksivonlann raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlanmn raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir, (www.titck.gov.tr; e- posta:tufam@titck.gov.tr; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)