SIKLOCAP 250 mg 40 kapsül Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Siklocap dozu, Siklocap dozaj, Siklocap doz aşımı, Siklocap uygulama, Siklocap kullanım şekli, Siklocap kullanımı, Siklocap kullanım süresi, Siklocap açmı tokmu, Siklocap nedir, Siklocap ne için kullanılır, Siklocap nasıl kullanılır, Siklocap faydaları, Siklocap etkileri, Siklocap günde kaç kez, Siklocap sabah mı akşam mı, Siklocap fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Günlük doz, kan değeri sonuçlan takip edilerek bölünmüş dozlar halinde alman 500 mg (2 kapsül) ile 1000 mg (4 kapsül) arasında değişir. Başlangıç dozu, tedavinin ilk 2 haftasında 12saat arayla verilen 250 mg (günde 2 kapsül)’dır. Günlük doz 1000 mg (4 kapsül)’ı aşmamalıdır.

Tedavi Süresi

Tekrarlamasını engellemek amacıyla tedaviye yerince uzun süre devam edilmelidir. Antitüberküloz tedavisinde süresi seçilen doza, hastaların klinik ve radyograf cevabına, simirve kültür sonuçlarına ve hastadan alınan Mycobacterium tuberculosis suseptibiliteçalışmalarına, şüphelenilen kaynak vakaya bağlıdır.

Eğer tedavi bölünürse, tedavi programı bölünme uzunluğuna, terapi süresine (başlangıç ya da sonraki) ya da hastanın durumuna gibi durumlara bağlı olarak daha sonraki uygulama tarihinekadar genişletilmelidir.

Uygulama şekli:

Ağızdan alınır.

Sikloserin yemeklerle birlikte ya da ayn olarak alınabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Sikloserinin doz ayarlaması ile ilgili çok az veri bulunmaktadır. Eğer bu gruptaki hastalarda kullanılması çok gerekli ise keratin kleransı 10 ml/dak‘dan az olması durumunda, her 24 saattebir 250 mg verilmesi önerilir. Keratin kleransı 10-50 ml/dak olan hastalarda, arttırılmış bir dozaralığı düşünülmelidir. Klinik olarak önemli böbrek yetmezliği olan hastalar toksisite belirtileriaçısından dikkatli olarak gözlemlenmelidir ve buna göre doz ayarlaması yapılmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliğinde sikloserin kullanımı üzerine bilgi çok nadirdir. Hastalar toksisite belirtileri açısından dikkatlice incelenmelidir.

Pediyatrik popülasyon:

SİKLOCAP’in pediyatrik popülasyonda başlangıç dozu 10 mg/kg/gün’dür ve sonrasında doz, elde edilen kan değerlerine ve terapötik yanıta göre ayarlanır.

Geriyatrik popülasyon:

SİKLOCAP geriyatrik popülasyonda erişkinlerde olduğu gibi kullanılır ancak, renal fonksiyonu bozuk olan hastalarda doz azaltılmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Belirti ve semptomlar:

Özel kullanım uyarıları ve önlemleri bölümüne bakınız. Toksisite genellikle merkezi sinirsistemini etkiler. Etkileri baş ağnsı, vertigo, konfüzyon, sersemlik, aşın sinirlenme, parestezi,disartri, ve psikozdur. Daha yüksek dozlarda alındığında sıklıkla parezi, konvülsiyon ve komameydana gelir. Etanol, nöbet riskini arttırabilir.

Tedavi:

Semptomatik ve destekleyici tedavi önerilir. Absorpsiyonu azaltmada aktif kömür, kusma ve lavajdan daha etkili olabilir. Erişkinlerde çok sayıda nörotoksik etki, günlük 200-300 mgpiridoksin ile hem engellenebilir hem de tedavi edilebilir. Hemodiyaliz sikloserini kandolaşımından uzaklaştırır ancak, hayatı tehdit eden toksisite durumunda uygulanmalıdır.