SICORTEN % 0.05 30 gr krem {Vitalis} Uyarılar

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sicorten uyarılar, Sicorten zararları, Sicorten önlemler, Sicorten riskler, Sicorten yan etkisi, Sicorten alerji, Sicorten alkol, Sicorten hamileler, Sicorten emzirme, Sicorten araç kullanımı, Sicorten fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Hasta hangi yaşta olursa olsun SİCORTEN ile devamlı uzun süreli tedaviden kaçınılmalıdır (bkz. ayrıca Bölüm 4.2 - Pediyatrik popülasyon).

SİCORTEN’in kapalı pansuman ile uygulanması, küçük deri yüzeylerini etkileyen dermatozlarm kısa süreli tedavisi ile sınırlandırılmalıdır.

SİCORTEN’in yüksek dozlarda, geniş deri yüzeyine kapalı pansuman şeklinde ya da uzun süreli uygulandığı ender vakalarda, hasta düzenli olarak tıbbi gözetim altında tutulmalıdır.

SİCORTEN yüze ya da derinin kıvrımlarına (koltuk altı gibi) dikkatle ve sadece kısa süreli uygulanmalıdır.

SİCORTEN kullanımından sonra istenmeyen sistemik bir yan etki (adrenal bezlerin işlevi üzerine negatif etki gibi) bildirilmemiştir. Bununla birlikte temel tıbbi esaslar çerçevesinde, SİCORTEN özellikle geniş deri yüzeylerine veya kapalı pansuman yapılarak uygulanacağı zaman veya çocukların tedavisi sırasında bu risk göz önünde bulundurulmalıdır. Tedavi edilen deri yüzeyinde bir enfeksiyon geliştiği takdirde uygun bir antibakteriyel tedavi başlatılmalıdır.

Kortikosteroidler, SİCORTEN’in bileşenlerinden birine karşı gelişen alerjik deri reaksiyonunun semptomlarını maskeleyebilirler.

Hastalar, SİCORTEN’i sadece kendilerinde mevcut olan deri hastalıkları için kullanmaları ve başka kişilere vermemeleri konusunda bilgilendirilmelidir.

SİCORTEN propilen glikol içerir. Propilen glikol derinin iritasyonuna sebebiyet verebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

SİCORTEN'in araç ve makine kullanımı üzerine etkisi hakkında herhangi bir çalışma yapılmamıştır. SİCORTEN'in araç ve makine kullanımı üzerine herhangi bir etki oluşturması beklenmez.