SIBELIUM 5 mg 50 kapsül Yan Etkileri

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sibelium yan etkileri, Sibelium etkileri, Sibelium zararları, Sibelium belirtileri, Sibelium uyarılar, Sibelium önlemler, Sibelium kilo aldırırmı, Sibelium zayıflatırmı, Sibelium zehirlenmesi, Sibelium cinsellik, Sibelium sorunlar, Sibelium uykusuzluk, Sibelium bağımlılık, Sibelium bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi SIBELIUM’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, SIBELIUM’u kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

-    SIBELIUM’a karşı aşırı duyarlılık görülme sıklığı seyrektir. Aşırı duyarlılık örneğin deride döküntüler, kaşıntı, kurdeşen, nefes kesilmesi ya da soluk alıp vermede zorluk ve/veya yüzde şişme gibi belirtilerle tanınabilir.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin SIBELIUM’a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

-    Burunda tıkanıklık ya da burun akıntısı.

-    İştahta artma, kilo artışı.

-    Depresyon belirtileri; uykuya dalmada ya da uyanmada güçlük; aşırı endişe hali; çevreye ilginin azalması.

-    Uyku hali; ağır kanlılık ya da alışılmadık bir uyuşukluk hali; çevreye uyumun kaybolması; bacaklarda iğnelenme ya da karıncalanma hissi; huzursuzluk hali; kulaklarda çınlama; vücut duruşunu da bozabilecek şekilde kollarda, bacaklarda ve boyun bölgenizde titremeler ve istemsiz hareketlerin koordinasyonunda bozulma.

-    Kalbinizin size normaldekinden fazla çarpıyor gibi gelmesi.

-    Bulantı; ağızda kuruma; kabızlık; karın, göbek ya da mide ağrısı.

-    Aşırı terleme; derinizde kızarıklık ya da pembeleşme.

-    Adale ağrıları; kaslarda seyirme.

-    Meme ağrısı, memelerde gerginlik hissi; meme başından akıntı; adetlerinizin düzensizleşmesi, adet görmeme ya da aşırı adet görme; cinsel istekte azalma.

-    Genel bir halsizlik ya da enerji kaybı; bacaklarda, ayaklarda ya da vücudun başka bir yerinde şişme.

Bunlar SIBELIUM’un hafif yan etkileridir.

En sık karşılaşılan yan etkiler, genellikle geçici olan sersemlik ve/veya halsizlik (% 20) ve kilo artışıdır (ve/veya iştah artışı) (% 11). Uzun süreli tedavi sırasında şu ciddi yan etkiler görülebilir; depresyon; özellikle anamnezinde depresif hastalığı olan kadınlarda dikkatli olunmalıdır; ekstrapiramidal belirtiler (bradikinezi, rijidite, akatizi, orofasyal diskinezi, tremor); özellikle yaşlı hastalarda dikkatli olunmalıdır. Çok ender olarak bildirilen yan etkiler; gastrointestinal, ekşime, yanma, bulantı, mide ağrısı; merkezi sinir sistemi, uykusuzluk, anksiyete; diğer, galaktore, ağız kuruluğu, kas ağrıları, deri döküntüleri.