SIBELIUM 5 mg 50 kapsül Dozu

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sibelium dozu, Sibelium dozaj, Sibelium doz aşımı, Sibelium uygulama, Sibelium kullanım şekli, Sibelium kullanımı, Sibelium kullanım süresi, Sibelium açmı tokmu, Sibelium nedir, Sibelium ne için kullanılır, Sibelium nasıl kullanılır, Sibelium faydaları, Sibelium etkileri, Sibelium günde kaç kez, Sibelium sabah mı akşam mı, Sibelium fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

• Migren profilaksisi: Başlangıç dozu:

Tedaviye 65 yaşın altındaki hastalarda günde 10 mg (yatmadan önce), 65 yaşın üzerindeki hastalarda günde 5 mg ile başlanır.

Eğer tedavi sırasında depresif, ekstrapiramidal belirtiler ya da tahammül edilemeyecek yan etkiler gözlenirse, tedavi kesilmelidir.

Eğer tedaviye başladıktan 2 ay sonra belirgin bir düzelme gözlenmediyse, hasta tedaviye yanıtsız kabul edilmeli ve tedavi kesilmelidir.

İdame tedavisi:

Eğer hasta tedaviye yanıt verirse ve idame tedavisine gerek varsa, hasta haftanın 5 günü aynı günlük dozu alıp, arka arkaya 2 gün ilaçsız geçirecek şekilde doz azaltılmalıdır.

Profilaktik tedavi faydalı ve iyi tolere edilebilir ise 6 ay sonra kesilmeli ve ancak hastada nüks görülürse yeniden başlanmalıdır.

• Vertigo:

Migren için kullanılan dozlar kullanılmalıdır. Ancak başlangıç dozu belirtiler kontrol altına alınınca kesilmelidir. Belirtiler genellikle iki aydan kısa sürede kontrol altına alınır.

Eğer kronik vertigoda tedaviye başladıktan 1 ay sonra ya da paroksismal vertigoda 2 ay sonra belirgin bir düzelme gözlenmediyse, hasta tedaviye yanıtsız kabul edilmeli ve tedavi kesilmelidir.
Uygulama şekli:

SIBELIUM ağız yoluyla bir miktar suyla yutularak alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Karaciğer/Böbrek yetmezliği :

Karaciğer/böbrek yetmezliğine spesifik bir pozoloji bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda kullanımı ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı semptomları

İlacın FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER dayanılarak sedasyon ve asteni beklenebilir. Birkaç akut doz aşımı vakası(1 kerede 600 mg) durumlarında gözlenen semptomlar sedasyon, ajitasyon ve taşikardi görülmüştür. Tedavi

Bilinen spesifik bir antidotu yoktur. İlk saat içinde mide lavajı uygulanabilir. Uygun olduğu durumlarda aktif kömür verilebilir.