SEROPHENE 50 mg 10 tablet Uyarılar

Serono Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Serophene uyarılar, Serophene zararları, Serophene önlemler, Serophene riskler, Serophene yan etkisi, Serophene alerji, Serophene alkol, Serophene hamileler, Serophene emzirme, Serophene araç kullanımı, Serophene fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Tedavi siklusu öncesi, hastanın gebe olmadığının saptanması çok önemlidir (hCG ölçümü ile doğrulanır).

Tedaviye başlamadan önce, tüm jinekolojik muayene yapılmalıdır. Anormal bir kanama meydana gelirse, tam bir tanı yapılmalıdır.

Tedaviye başlamadan önce partnerin sperm üretiminin yeterli seviyede olduğu tespit edilmelidir.

SEROPHENE tedavisi sırasında bazen görülen over büyümesi riskini azaltmada iyi sonuç vermesi beklenilebilen en düşük doz her zaman kullanılmalıdır. SEROPHENE kullanan hastalara herhangi abdominal rahatsızlığı hemen bildirmeleri konusunda talimat verilmelidir ve over büyümesinin gerçekleşip gerçekleşmediğini belirlemek amaçlı pelvik muayene yapılmalıdır. Klinik olarak anlamlı over-hiperstimulasyon-sendromu (OHSS)’nun oluşma insidansı önerilen doz planıyla düşüktür. Aşırı over büyümesinin varlığı doz planının yeniden düzenlenmesini gerektirebilir.

SEROPHENE ile tedavi kesildikten birkaç gün sonrasına kadar overlerin maksimum büyümesi gerçekleşmez. Tedavi bittikten birkaç gün veya hafta sonra over büyümesi ve kistler genellikle kendiliğinden kaybolur. Yeni tedavi peryoduna overler normal büyüklüğüne kavuşuncaya kadar başlanmamalıdır ve daha sonra daha düşük dozla devam edilmelidir.

Fertilite ilaçlarıyla over kanseri hakkında nadir raporlar vardır. İnfertilite kendi başına birincil risk faktörüdür. Epidemiyolojik veri uzun süreli SEROPHENE kullanımının riski artırabileceğini öne sürmektedir. Bu nedenle, önerilen tedavi süresi aşılmamalıdır.

Çoğul-gebeliklerin sıklığı artar. Hasta bu konuda ve çoğul gebeliklerle ilgili olası riskler hakkında bilgilendirilmelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Görme bozukluğu meydana gelirse, klomifen sitrat çekilmelidir. Görüşleri advers olarak etkilenirse, hastalar araç yada makine kullanmamalıdır.