SEROPHENE 50 mg 10 tablet Nedir

Serono Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Serophene nedir, Serophene ne için kullanılır, Serophene ne ilacı, Serophene neye yarar, Serophene ne işe yarar, Serophene neye iyi gelir, Serophene kullananlar, Serophene kullanımı, Serophene uygulama, Serophene etkileri, Serophene faydaları bilgilerini içerir.

2.SEROPHENE nedir ve ne için kullanılır?

Farmakoterapötik grubu: G03GB02

SEROPHENE, blister ambalajında 10 tablet içerir. Bunlar beyaz, çentikli, S işaretli yuvarlak tabletlerdir.

SEROPHENE yumurtlama problemi olan ve gebe kalmak isteyen hastalarda yumurtlamayı desteklemek için kullanılır. Fonksiyonel uterin kanamalar, adet görmeme veya seyrek adet görme ve Stein - Leventhal tipi polikistik över sendromu olarak sınıflandırılan hastalarda ilaç kullanılmaktadır.

SEROPHENE uygulaması sadece yumurtalık fonksiyon bozukluğu olan hastalarda uygundur.

Östrojen salınmasının normal veya biraz düşük olması (ki bu durum vajinal simir, endometrium biyopsisi, üriner östrojen seviyesi ya da progesterona cevap kanaması ile saptanabilir), SEROPHENE ile tedavinin lehinedir. Ancak, östrojen seviyesinin düşük olması tedaviye cevabın pozitif olmasına engel olmaz.

SEROPHENE tedavisi hipofızer bezin tam çalışmamasında veya yumurtalıkların çalışmasının yeterli olmadığı durumlarda ve yapılan tedaviye rağmen yumurtlaması normale dönemeyen hastalarda pek etkili değildir. Tedaviden mümkün olan en iyi sonucun alınabilmesi için önhipofız bezinin, böbreküstü bezleri ve yumurtalıkların yeterli fonksiyona sahip olmaları gerekir.