SEROL 250 mg/5 ml oral süspansiyon için kuru toz 100 ml Uyarılar

Pharmavision Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Serol uyarılar, Serol zararları, Serol önlemler, Serol riskler, Serol yan etkisi, Serol alerji, Serol alkol, Serol hamileler, Serol emzirme, Serol araç kullanımı, Serol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

SEROL tedavisi uygulanmadan önce, hastanın daha önceden sefprozile, sefalosporinlere, penisilinlere veya diğer ilaçlara aşırı duyarlılığı olup olmadığı dikkatlice belirlenmelidir.Beta-laktam antibiyotikler arasında çapraz duyarlılık olduğu kesinlikle kanıtlandığındanpenisiline duyarlı kişilere dikkatle uygulanmalıdır. Penisiline duyarlı hastaların % 10’unda budurum görülebilir. Eğer sefprozile karşı alerjik reaksiyon gelişirse ilaç kesilmelidir. Ciddi akutaşırı duyarlılık reaksiyonları acil tedavi gerektirebilir.

Süperenfeksiyon: Sefprozilin uzun süre kullanımı duyarlı olmayan organizmaların gelişimine neden olabilir. Eğer tedavi sırasında süperenfeksiyon oluşursa, uygunönlemlerin alınması gerekir.

Sefalosporin grubu antibiyotiklerle tedavi sırasında pozitif Coombs testleri bildirilmiştir.

Fenilketonürikler: İçeriğinde bulunan aspartam nedeniyle, fenilalanin için bir kaynaktır ve hazırlanan SEROL süspansiyonunun 5 ml’si 28 mg fenilalanin (aspartamdan gelen)içerir. Fenilketonürisi olan kişilere zararlı olabilir.

Sodyum: SEROL süspansiyon, her 5 mFsinde 4,47 mg sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan kişiler için göz önünde bulundurulmalıdır.

Sukroz: Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glükoz-galaktoz malabsorbsiyon veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Sefprozil dahil hemen hemen butun antibakteriyel ajanların kullanımıyla Clostridium diffıcile ile ilişkilendirilen diyare (CDAD) bildirilmiştir ve şiddeti göre hafif diyareden ölümcül kolitekadar değişebilmektedir. Antibiyotik kullanımını takiben diyare görülen hastalarda bu teşhis(CDAD) göz önünde bulundurulmalıdır. Antibakteriyel ajan kullanımından iki ay sonrasınakadar Clostridium difficile ile ilişkilendirilen diyare görüldüğü bildirilmiş olduğundan, budönem için dikkatli tıbbi anamnez ve bilinçli ilaç kullanımı gereklidir. Eğer Clostridiumdiffıcile ile ilişkilendirilen diyare teşhis edilir veya şüphelenilirse; devam eden ve doğrudanClostridium difficile’ye karşı etkili olmayan antibiyotik kullanımının kesilmesi gerekebilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek yetmezliği: Ciddi böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi <D30 ml/dak.) SEROL’ün total günlük dozu azaltılmalıdır, çünkü normal günlük dozlarda yüksekve/veya uzun süreli plazma antibiyotik konsantrasyonları oluşabilir. Güçlü diüretiklerle tedavigören hastalarda sefalosporinler (sefprozil dahil) dikkatli uygulanmalıdır, çünkü bu ilaçlarınböbrek fonksiyonlarını olumsuz etkiledikleri düşünülmektedir.

Pediyatrik popülasyon: 6 aydan küçük bebeklerde etkililiği ve güvenliliği belirlenmemiştir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerine bilinen herhangi bir etkisi yoktur.