SEROL 250 mg/5 ml oral süspansiyon için kuru toz 100 ml Dozu

Pharmavision Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Serol dozu, Serol dozaj, Serol doz aşımı, Serol uygulama, Serol kullanım şekli, Serol kullanımı, Serol kullanım süresi, Serol açmı tokmu, Serol nedir, Serol ne için kullanılır, Serol nasıl kullanılır, Serol faydaları, Serol etkileri, Serol günde kaç kez, Serol sabah mı akşam mı, Serol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinlerde (12 yaş ve üzeri):

SEROL duyarlı bakterilerin neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonlarda şu dozlarda kullanılır:

Üst solunum yolu enfeksiyonları: günde 1 defa 500 mg (2 ölçek)

Sinüzit: 12 saatte bir 250 - 500 mg (1-2 ölçek)

Alt solunum yolu enfeksiyonları: 12 saatte bir 500 mg (2 ölçek)

Komplike olmayan idrar yolu enfeksiyonları: günde 1 defa 500 mg (2 ölçek)

Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: 12 saatte bir 250 mg (1 ölçek) veya

günde 1 defa 500 mg (2 ölçek)

Çocuklarda:

Otitis media: 12 saatte bir 15 mg/kg

Üst solunum yolu enfeksiyonları,

farenjit veya tonsillit: günde 1 defa 20 mg/kg

veya 12 saatte bir 7,5 mg/kg

Sinüzit: 12 saatte bir 7,5 mg/kg-15 mg/kg

Komplike olmayan deri ve

yumuşak doku enfeksiyonları: günde bir defa 20 mg/kg

En yüksek günlük pediyatrik doz, yetişkinler için önerilen günlük en yüksek dozu geçmemelidir. Beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarının tedavisinde, SEROL 10 günsüreyle uygulanmalıdır.

Uygulama sekli:

Sefprozilin emilimi yiyeceklerle önemli oranda etkilenmediğinden, SEROL yemeklerle birlikte veya öğünlerin arasında alınabilir.

Şişe üzerindeki işaret çizgisinin yarısına kadar kaynatılmış, soğutulmuş su koyarak iyice çalkalanır. Homojen bir dağılım için 5 dakika beklenir. Şişe üzerindeki işaret çizgisine kadarsu eklenerek tekrar çalkalanır. Bu şekilde hazırlanan süspansiyon kullanıma hazırdır.

Buzdolabında (2-8°C arasında) saklanmalı ve 14 gün içerisinde kullanılmalıdır. Her kullanımdan önce şişe kuvvetle çalkalanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Sefprozil böbrek yetmezliği olan hastalara uygulanabilir. Kreatinin klerensi > 30 ml/dak. olan hastalarda doz ayarı gerekmez. Kreatinin klerensi < 30ml/dak. olan hastalarda, verilen ilk standart dozdan sonraki dozlar bu dozun %50’si oranındave normal doz aralarıyla uygulanır. Sefprozil hemodiyaliz ile kısmen uzaklaştırılacağından,SEROL hemodiyaliz bittikten sonra uygulanmalıdır.

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlanması gerekmemektedir.

Pediyatrik popülasyon: Sefprozil klinik çalışmalarda 6 aylık hastalara uygulanmıştır.

Geriyatrik popülasyon: 65 yaşın üzerindeki hastalarda dozun ayarlanması gerekmemektedir (bkz; bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler).

Doz aşımı ve tedavisi

Hayvan toksikoloji çalışmalarında tek doz 5000 mg/kg gibi yüksek dozlar uygulandığında ciddi veya letal sonuçlar kaydedilmemiştir. Sefprozil esas olarak böbreklerden atılır.

Ciddi doz aşımı halinde, özellikle böbrek fonksiyonları azalmış hastalarda, sefprozil vücuttan hemodiyaliz ile uzaklaştırılabilir.