SEFPOTEC 100 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 60 ml Gebelik

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sefpotec gebelik kategorisi B'dir. Sefpotec hamilelik kategorisi, Sefpotec gebelik kategorisi, Sefpotec emzirme, Sefpotec anne sütüne geçer mi, Sefpotec laktasyon, Sefpotec hamilelerde kullanımı, Sefpotec ve bebek, Sefpotec kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Sefpodoksim proksetil için gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. Sefpodoksim proksetilin gebelerdeki güvenli 1 iği kanıtlanmadığından SEFPOTEC gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Çeşitli hayvan türleriyle yapılan çalışmalarda sefpodoksim proksetilin herhangi bir teratojenik ve fötotoksik etkisi gösterilmemiştir. Ancak, gebelerde sefpodoksim proksetilin güvenirliği saptanmamış olduğundan gebelik sırasında kullanılmaması önerilmektedir.

Laktasyon dönemi

Sefpodoksim anne sütü ile atılmaktadır. SEFPOTEC tedavisi sırasında emzirme durdurulmalıdır ya da emziren annede SEFPOTEC tedavisinden kaçınılmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite