EFEMOLINE 5 ml damla Yan Etkileri

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Efemoline yan etkileri, Efemoline etkileri, Efemoline zararları, Efemoline belirtileri, Efemoline uyarılar, Efemoline önlemler, Efemoline kilo aldırırmı, Efemoline zayıflatırmı, Efemoline zehirlenmesi, Efemoline cinsellik, Efemoline sorunlar, Efemoline uykusuzluk, Efemoline bağımlılık, Efemoline bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi EFEMOLINE’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Göz içi basıncında artış belirtileri

• Şişme, akma, kanlanma veya kuruma gibi göz enfeksiyonu belirtileri Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

• Yanma

• Baş ağrısı, uyku hali

• Gözde tahriş

• Çarpıntı, ritim düzensizliği, göğüs ağrısı, solgunluk, titreme ve terleme gibi etkiler

• Gözde yabancı cisim hissi

Bunlar EFEMOLINE'in hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Damlayı göze damlattıktan sonra kısa bir süre hafif bir yanma hissi olabilir. Ancak bu tedavinin başarısını etkilemez. Florotolonun uzun süreli kullanımlarında duyarlı hastalarda göziçi basıncında periyodik olarak kontrol edilmelidir. Uzun süreli kullanım reaktif hiperemiye neden olabilir. Kortikosteroidlerle uzun süreli tedaviden sonra nadiren katarakt ve korneal kusurlar gözlenmiştir. Oküler dokuda sekonder fungal enfeksiyonların oluşmasını kolaylaştırabilir. İlacın uzun süreli topikal uygulaması başağrısı ve uyku hali gibi sistemik yan etkilere neden olabilir. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde doktorunuza başvurunuz.