SEDOZOLAM 5 mg/5 ml 3 ampül Gebelik

Monem Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sedozolam gebelik kategorisi D'dir. Sedozolam hamilelik kategorisi, Sedozolam gebelik kategorisi, Sedozolam emzirme, Sedozolam anne sütüne geçer mi, Sedozolam laktasyon, Sedozolam hamilelerde kullanımı, Sedozolam ve bebek, Sedozolam kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Herhangi bir uyarı bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Midazolamın gebelik sırasındaki güvenliğiyle ilgili yeterli bilgi yoktur. Benzodiazepinler, daha güvenli bir alternatif olmadığı sürece gebelik sırasında kullanılmamalıdır.

Gebeliğin son 3 ayında midazolam alımı ya da doğum sırasında yüksek dozlarda uygulanması ile fetal kalp atımında düzensizlik, hipotoni, emmenin azalması, hipotermi veyenidoğanda orta derecede solunum depresyonu oluştuğu bildirilmiştir. Ayrıca gebeliğininson dönemlerinde uzun süre benzodiazepin kullanan annelerin bebeklerinde fizikselbağımlılık gelişebilir ve doğum-sonrası dönemde ilacın kesilmesine bağlı semptom riskiartabilir. Midazolam gebelik döneminde kesinlikle gerekli görülmedikçe kullanılmamalıdır.Sezeryan için kullanımından kaçınılması tercih edilir.

Laktasyon dönemi

Midazolam anne sütüne düşük miktarlarda geçmektedir. Emziren anneler, midazolam uygulandıktan sonra 24 saat süreyle emzirmemeleri gerektiği konusunda uyarılmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Üreme yeteneği üzerine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.