REMICADE konsantre I.V INFUZYON Nedir

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Remicade nedir, Remicade ne için kullanılır, Remicade ne ilacı, Remicade neye yarar, Remicade ne işe yarar, Remicade neye iyi gelir, Remicade kullananlar, Remicade kullanımı, Remicade uygulama, Remicade etkileri, Remicade faydaları bilgilerini içerir.

2.REMICADE nedir ve ne için kullanılır?

REMICADE: konsantre infüzyon çözeltisi hazırlamak için flakon içinde liyofilize toz şeklinde sunulur.

REMICADE, Crohn hastalığı, romatoid artrit, ankilozan spondilit, ülseratif kolit psoriatik artrit ya da psoriazis tedavisinde, inflamatuvar aktivitenin azaltılması amacıyla kullanılmaktadır.

Etkin maddesi olan infliksimab, bir insan-fare monoklonal antikorudur. Monoklonal antikorlar, başka özgün proteinleri tanıyan ve bunlara bağlanan proteinlerdir.

İnfliksimab vücutta özel bir proteini bağlar; inflamasyon sürecinde yer alan bu proteine tümör nekroz faktörü alfa ya da TNFa adı verilmektedir. Romatoid artrit, Crohn hastalığı, ankilozan spondilit, psoriatik artrit ya da psoriazis gibi inflamatuvar hastalıklarda TNFa miktarları, yaygın bir şekilde yükselmiş durumdadır.

Romatoid artrit:

Romatoid artrit eklemlerin inflamatuvar bir hastalığıdır. Eğer aktif romatoid artritiniz varsa, size önce başka ilaçlar verilecektir. Eğer başka ilaçlar verilmiş ve hastalığınızın bulgu ve belirtileri devam ediyorsa, size aşağıdaki amaçlar için metotreksat ile kombinasyon şeklinde REMICADE verilecektir:

• Hastalığınızın bulgu ve belirtilerinin azaltılması,

• Eklemlerinizdeki harabiyetin yavaşlatılması,

• Fiziksel fonksiyonlarınızın iyileştirilmesi.

Crohn hastalığı:

Crohn hastalığı, bağırsakların inflamatuvar bir hastalığıdır. Eğer Crohn hastalığınız varsa ve en az 18 yaşındaki bir erişkinseniz ya da 6-17 yaş grubundaki bir çocuksanız, size önce başka ilaçlar verilecektir. Eğer hastalığınızın bulgu ve belirtileri bunlara rağmen devam ediyorsa, size aşağıdaki amaçlar için REMICADE verilecektir:

• Bir kortikosteroid ve/veya bir immünsupresan ile kontrol edilemeyen, şiddetli ve aktif hastalığın tedavisi için veya eğer bu tür ilaçları tolere edememiş iseniz,

• Başka ilaçlar veya ameliyat ile kontrol altına alınamamış, akıntılı enterokütanöz fistüllerin (bağırsaktan deriye açılan anormal kanallar) sayısının azaltılması için.

Ülseratif kolit

Ülseratif kolit, inflamatuvar bir bağırsak hastalığıdır. Eğer ülseratif kolitiniz varsa, size önce başka ilaçlar verilecektir. Eğer bu ilaçlara yeterince iyi yanıt vermezseniz, hastalığınızın tedavisi için REMICADE verilecektir.

Ankilozan spondilit

Ankilozan spondilit, omurganın inflamatuvar bir hastalığıdır. Eğer ankilozan spondilitiniz varsa, size önce başka ilaçlar verilecektir. Eğer bu ilaçlara yeterince iyi yanıt vermezseniz, size aşağıdaki amaçlar için REMICADE verilecektir:

• Hastalığınızın işaret ve belirtilerinin azaltılması,

• Fiziksel fonksiyonlarınızın iyileştirilmesi.

Psoriatik artrit

Psoriatik artrit, genellikle psoriazisin eşlik ettiği, eklemlerin inflamatuvar bir hastalığıdır. Eğer aktif bir psoriatik artritiniz varsa, size önce başka ilaçlar verilecektir. Eğer bu ilaçlara yeterince iyi yanıt vermezseniz, size aşağıdaki amaçlar için REMICADE verilecektir:

• Hastalığınızın işaret ve belirtilerinin azaltılması,

• Fiziksel fonksiyonlarınızın iyileştirilmesi.

• Eklem harabiyetinizin yavaşlatılması

Psoriazis

Psoriazis (sedef hastalığı), derinin inflamatuvar bir hastalığıdır. Eğer orta ile şiddetli plak psoriazisiniz varsa, size önce başka ilaçlar ya da örn. fototerapi verilecektir. Eğer bu tedavi yöntemlerine yeterince iyi yanıt vermezseniz, sizdeki psoriazisin bulgu ve belirtilerini azaltmak için REMICADE verilecektir.