SANDACE 5 mg 28 tablet Kontrendikasyonları

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sandace Kontrendikasyonları, Sandace Sakıncaları, Sandace etkileri, Sandace alerji, Sandace kullanım alanları, Sandace zararları, Sandace belirtileri, Sandace kullanım süresi, Sandace kullanım şekli, Sandace etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

Ramipril, aşağıdaki durumlarda kullanılmamalıdır:

- Ramipril’e, diğer ACE inhibitörlerine veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşıaşırı duyarlık gösteren hastalar.

- Anjiyoödem geçmişi olan hastalar.

- Renal arterin hemodinamik etkili stenozu, bilateral renal arter stenozu veya tek birböbrekte arter darlığı olan hastalar.

- Hipotansif ya da hemodinamik olarak instabil durumda olan hastalar.

- Hamilelik.

- Anjiyotensin II reseptör blokerleri (ARB’ler) veya anjiyotensin dönüştürücü enzim (ACE)inhibitörleri ile aliskirenin beraber kullanımı diabetes mellitus veya böbrek yetmezliği(GFR<60 ml/dak/1.73 m2) olan hastalarda kontrendikedir (Bkz. Bölüm 4.4 ve 4.5).

Kanın negatif yüklü yüzeylerle temasına yol açan ekstrakorporeal tedaviler ve ACE inhibitörlerinin birlikte kullanımı ciddi anafilaktoid reaksiyonlara yol açabileceği için, bu türkullanımlardan kaçınılmalıdır. Bu tür ekstrakorporeal tedaviler, bazı yüksek-akım diyaliz yada hemofiltrasyon membranları (örn. poliakrilonitril) ve düşük dansiteli lipoprotein aferezi iledekstran sülfatın birlikte kullanımını içerir.