SAIZEN CLICKEASY 8 mg 1 flakon Yan Etkileri

Serono Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Saizen yan etkileri, Saizen etkileri, Saizen zararları, Saizen belirtileri, Saizen uyarılar, Saizen önlemler, Saizen kilo aldırırmı, Saizen zayıflatırmı, Saizen zehirlenmesi, Saizen cinsellik, Saizen sorunlar, Saizen uykusuzluk, Saizen bağımlılık, Saizen bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi SAIZEN CLICKEASY’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Siz (ya da çocuğunuz) şiddetli ve tekrarlayan başağrısı ve buna eşlik eden kusma, bulantı ve görsel problemler yaşayabilirsiniz. Bu durumda hemen doktorunuzla temas kurunuz. Bunlar idiopatik intrakranial hipertansiyon (iyi huylu kafa içi basınç artışı) semptomlarıdır. Yaygın değildir.

İstenmeyen etkiler, ciddiyetleri açısından azalan sıra içinde yer almaktadır.
  • yaygın (>1/100 ila <1/10);
  • yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100);
  • seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000);
  • çok seyrek (<1/10.000),
  • bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).
  • Yaygın yan etkiler:
  • Bazen enjeksiyon yerinde kızarıklık ve kaşıntı görülebilir. Şayet bu durum problem yaratırsa doktorunuza danışmaksınız.
  • Büyüme hormonu yerine koyma tedavisi alan yetişkin hastalarda ödem, kas ağrısı, eklem ağrısı ve eklem rahatsızlıkları meydana gelebilir. Bu tip yan etkiler genellikle tedavinin başlarında görülürler ve geçicidirler.
  • Baş ağrısı (izole)

    Yaygın olmayan yan etkiler:

  • Çok nadir durumlarda karpal tünel sendromu meydana gelebilir. Bu sendrom sürekli batma, yanma hissi, ağrı ve/veya ellerde uyuşma ile karakterizedir.
  • Çocuğunuzda ödem, kas ağrısı, eklem ağrısı ve eklem rahatsızlıkları meydana gelebilir. Bu tip yan etkiler genellikle tedavinin başlarında görülürler ve geçicidirler.
  • Çok seyrek yan etkiler:

  • Femoral epifız kayması (kalça kemiğinin kalça ekleminden kayması sonucu oluşan kalça problemi) ve avasküler femur başı nefrozu. Şayet çocuğunuzda açıklanamayan diz ya da kalça ağrısı ya da topallama gelişirse, doktorunuz ya da hemşirenize bildiriniz.
  • Büyüme hormonu tedavisi tiroid hormon düzeylerini azaltabilir. Bu durum doktorunuz tarafından ilgili testlerle belirlenebilir ve gerekli ise uygun tedavi reçete edilebilir.

Siz (ya da çocuğunuzda) yüksek kan şekeri seviyeleri oluşabilir.

Büyüme hormonu ile tedavi edilmiş veya edilmemiş büyüme hormonu eksikliği olan çocuklarda kısıtlı sayıda lösemi vakaları rapor edilmiştir. Bununla beraber yatkınlık yaratacak faktörlerin yokluğunda büyüme hormonu tedavisi ile lösemi sıklığının arttığına dair bir bulgu yoktur.

Bazı hastalarda Somatropin’e karşı antikorlar oluşabilir. Bunlar genellikle herhangi bir yan etki ile ilişkili değildir ve büyümeyi engellemezler.

Yan etkilerin raporlanması

Büyüme hormonu eksikliği olan toplam 266 (49 hasta önceden tedavi görmüş.)hastadan 3'ünde ve Turner Sendromu olan 84 hastadan 1'inde SAİZEN'ekarşı antikor gelişmiştir.(Yaklaşık%1 ).Bu antikorların büyümeyi yavaşlatan herhangi bir etkisi olmamıştır.4yıla kadar tedavi edilen hastaların serumlarında konak hücrelerinin proteinlerine karşı antikor teşekkülü tespit edilememiştir.
Hipofizer büyüme hormonu ile tedavi edilen hastaların bazılarında gelişen anti-büyüme hormon antikorları Saizen ile yapılan birkaç aylık tedaviden sonra kaybolmuşlardır.
Büyüme hormonu gen yokluğuna bağlı olarak kısa boyluluk şeklinde ortaya çıkan ve çok ender görülen birkaç vakada ise, herhangi bir büyüme hormonu tedavisini takiben büyümeyi inhibe eden antikorların gelişimi sıklıkla görülür.
Klinikte ,SAİZEN 'in büyüme hormonu eksikliği olan çocuklarda uygulanmasında;
Enjeksiyon yerinde ağrı,uyuşukluk kızarıklık ve şişme gibi lokal reaksiyonlar nadiren de olsa meydana gelmiştir.