ROZA % 2 30 gr krem Uyarılar

Orva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Roza uyarılar, Roza zararları, Roza önlemler, Roza riskler, Roza yan etkisi, Roza alerji, Roza alkol, Roza hamileler, Roza emzirme, Roza araç kullanımı, Roza fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

ROZA haricen kullanılır.

Mukoz membranlarla temas ettirilmemelidir.

Yaralar ve açık yaralar üzerine uygulanmamalıdır.

Metronidazol gözlerde sulanmaya neden olduğundan, ROZA’nın gözlerle temasından sakınılmalıdır. Böyle bir durum görülürse, gözler bol miktarda ılık su ile veya göz banyosu ileiyice yıkanmalıdır.

Lokal iritasyon görülürse; hastaların ilacın kullanım sıklığını azaltmaları, geçici olarak ilaç kullanımını durdurmaları ve gerekirse tıbbi yardım almaları sağlanmalıdır.

Metronidazol, bir nitroimidazoldür ve kan diskrazisi olan veya geçmişte hikayesi olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.

Metronidazol kullanımı sırasında, tedavi edilen alanların ultraviyole ışınlarına (örneğin solaryum, güneş lambası) veya şiddetli gün ışığına (güneşlenme dahil) maruziyetiengellenmelidir. Metronidazol, UV maruziyeti sonrasında inaktif bir metabolitedönüştüğünden etkinliği önemli ölçüde azalır.

Klinik denemelerde metronidazol ile ilişkili fototoksik yan etki bildirilmemiştir.

ROZA’nın gereksiz ve çok uzun süre kullanımından kaçınılmalıdır.

Metronidazolün bazı hayvan türlerinde karsinojenik olduğu bilinmekle birlikte, bugüne kadar insanlarda karsinojenik etki gösterdiğine dair bir kanıt bulunmamaktadır.

Sistemik Metronidazol ile tedavi edilen hastalarda ekstremitelerde parestezi veya uyuşukluk ile karakterize periferal nöropati bildirilmiştir. Topikal Metronidazol ile yapılan klinikdenemelerde belirgin olmasa da, onay sonrası kullanımında periferal nöropati bildirilmiştir.Anormal nörolojik bulguların ortaya çıkışı, ROZA tedavisinin acilen yenidendeğerlendirilmesini gerektirir. Metronidazol, merkezi sinir sistemi hastalığı olan hastalaradikkatle verilmelidir.

ROZA’nın içeriğinde bulunan:

• Setostearil alkol; lokal deri reaksiyonlarına (örneğin, kontakt dermatite),

• Butil hidroksianizol (E320); lokal deri reaksiyonlarına (örneğin, kontakt dermatite) yada gözlerde ve mukoz membranlarda iritasyona neden olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Farmakodinamik profil ve klinik deneyime bağlı olarak, araç ve makine kullanımının etkilenmeyeceği öngörülmektedir.