ROZA % 2 30 gr krem Dozu

Orva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Roza dozu, Roza dozaj, Roza doz aşımı, Roza uygulama, Roza kullanım şekli, Roza kullanımı, Roza kullanım süresi, Roza açmı tokmu, Roza nedir, Roza ne için kullanılır, Roza nasıl kullanılır, Roza faydaları, Roza etkileri, Roza günde kaç kez, Roza sabah mı akşam mı, Roza fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

ROZA, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez deri üzerine sürülerek uygulanır.

ROZA ile ortalama tedavi süresi 3 - 4 aydır. Önerilen tedavi süresi aşılmamalıdır. Ancak, açıkça bir yarar sağlandığı görülürse; hastalığın ciddiyetine bağlı olarak ek 3 - 4 aylık birtedavi daha uygulanması doktor tarafından değerlendirilebilir. Klinik çalışmalarda,rozasea’nın topikal metronidazol ile tedavisine 2 yıla kadar devam edildiği bildirilmiştir. Eğerbelirgin bir klinik iyileşme görülmüyorsa, tedavi sonlandırılmalıdır.

Uygulama şekli:

ROZA, cilt üzerindeki hastalıklı alanlara ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır.

Uygulamadan önce, tedavi edilecek alanlar tahriş etmeyen yumuşak bir sabun ile yıkanmalıdır.

Hastalar ROZA kullandıktan sonra, komedojenik ve astrenjan özellikte olmayan kozmetik ürünler kullanabilirler.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Böbrek / karaciğer yetmezliğinde ROZA’nrn etkinliği ve güvenliliği araştırılmamıştır. Ancak, şiddetli böbrek ve karaciğer yetmezliğinde dikkatli kullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik hastalarda ROZA’nın etkinliği ve güvenliliği araştırılmamıştır. Çocuklarda ROZA kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı bireylerde önerilen kullanım dozu, yetişkinler için önerilen doz ile aynıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

İnsanlarda doz aşımı ile ilgili veri bulunmamaktadır. % 0,75 metronidazol içeren topikal jel formülasyonu ile sıçanlarda yapılan akut oral toksisite çalışmalarında; vücut ağırlığıüzerinden kilogram başına 5 g’a kadar en yüksek dozda ürün verilmesi sonucu toksik etkigörülmemiştir. Bu doz da; 72 kg ağırlığındaki yetişkin bir bireyin 30 g’lık ROZA tüpünden 12adet veya 12 kg ağırlığındaki bir çocuğun 30 g’lık ROZA tüpünden 2 adet oral yoldanalmasına eşdeğerdir.

Topikal olarak fazla miktarda ROZA uygulaması ise deride iritasyona yol açabilir, fakat bunun dışında başka etkiler beklenmemektedir. ROZA’nın fazla miktarda yutulmasıdurumunda, Üre nedeniyle bulantı ve kusma gibi gastrointestinal iritasyonlar meydanagelebilir. Bu durumda, semptomatik ve destekleyici tedavi verilmelidir.