ROTATEQ CANLI. oral. pentavalan rotavirüs aşısı Dozu

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rotateq dozu, Rotateq dozaj, Rotateq doz aşımı, Rotateq uygulama, Rotateq kullanım şekli, Rotateq kullanımı, Rotateq kullanım süresi, Rotateq açmı tokmu, Rotateq nedir, Rotateq ne için kullanılır, Rotateq nasıl kullanılır, Rotateq faydaları, Rotateq etkileri, Rotateq günde kaç kez, Rotateq sabah mı akşam mı, Rotateq fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi ROTATEQ üç doz halinde uygulanmalıdır

İlk doz 6 haftalıktan sonra ve 12 haftadan geç olmamak kaydıyla uygulanır.

ROTATEQ gebeliğin en az 25. haftasında doğan prematüre bebeklere uygulanabilir. Bu bebekler ROTATEQ ilk dozunu en az 6-12 haftalar arasında almalıdır.

Dozlar arasında en az 4 hafta aralık olmalıdır.

Her üç dozun da 32 haftanın sonunda verilmiş olması gerekmektedir.

ROTATEQ’in diğer rotavirüs aşılarıyla değiştirilebilirliğine dair herhangi bir çalışma mevcut olmadığından ilk immünizasyon için ROTATEQ alan bebekler bir sonraki dozlar için de aym aşıyı almalıdır.

Eğer herhangi bir nedenle eksik doz uygulanırsa (örn. bebek aşıyı tükürür veya mide muhteviyatı ile dışarı atarsa) yerine tekrar doz önerilmez. Çünkü klinik çalışmalarda bu tip uygulama incelenmemiştir. Bebek tavsiye edildiği şekilde, serinin geri kalan dozlarım almaya devam etmelidir.

3 dozluk serinin uygulanmasını takiben daha fazla doz uygulanması önerilmez (bkz. bölüm 4.4 ve 5.1 korumanın sürekliliği ile ilgili mevcut bilgiler).

Uygulama şekli

Yalnızca oral uygulama içindir.

ROTATEQ HİÇ BIR KOŞULDA ENJEKTE EDİLMEMELİDİR.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı ile ilgili bilgi mevcut değildir.